Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Zuid-Italiaanse klanken van Lumayna eind april

De Italiaans-Nederlandse groep Lumayna geeft eind april drie optredens in Nederland. Lumayna brengt muziek uit Zuid-Italië met soms een Keltische knipoog. Er wordt tammurriata gedanst (komende zondag kunt u een workshop in Amsterdam volgen) op de verschillende traditionele Zuid-Italiaanse muziekstijlen en de (oude) teksten uit bijvoorbeeld Sicilië, die door de groep zelf op muziek zijn gezet.

Oude mediterraanse dansen, magische keltische melodieën, middeleeuwse Siciliaanse teksten, blues. Er wordt gezongen over het boze oog, de schoonheid van het Italiaanse land, amoureuze ontmoetingen onder olijfbomen en over de ondeugende heilige Santu Paulu….

Lumayna is een band van twee Nederlandse en twee Italiaanse muzikanten. De groep heeft een CD uitgebracht waar zowel in Italië als in Nederland veel interesse voor is.

  • donderdag 26 april 2012 (volledige bezetting) 18.30 uur. De Boerderij,  Huizen. Programma inclusief diner. 
  • vrijdag 27 april 2012 (triobezetting met percussionist), Kunstwerkplaats Quinta Essentia, Zwaanshoek (NH), 
  • zondag 29 april 2012 (triobezetting met violist), 16.00 uur, Regentenkamer, Den Haag, www.regentenkamer.nl

Workshop Zuid-Italiaans zingen op 1 april

Om alvast in de stemming te komen of als een echte Zuid-Italiaan mee te zingen met de band geeft een van de bandleden, Marcella Pischedda, op 1 april een speciale zangles met repertoire uit de volksmuziek van Sicilië, Apulië, Campanië en de Abruzzen. Ze leert u spelen met de stem en zingen met het hart. De liederen herinneren aan langvervlogen tijden waar zingen nog een onlosmakelijk onderdeel was van het dagelijks leven. Na het zingen wordt er gezellig nagepraat onder het genot van een Italiaans aperitief.

De workshop wordt op 1 april gegeven van 14.00 tot 17.00 uur in:
Muziekcentrum Leiden Noord in Leiden, Driftstraat 77.
Kosten:  € 10
Docent: Marcella Pischedda
Meer informatie en aanmelden: marcy_vox@libero.it  Telefoon: 06-11087672

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button