Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Zucchero’s eerste cover album verschijnt 19 november

19 november brengt Zucchero zijn nieuwe album Discover uit. De titel verraadt de verrassing al. Het is zijn eerste plaat met alleen maar covers!

Zucchero Fornaciari ging op ontdekkingstocht naar klassiekers uit de Italiaanse en Internationale platenkast. Als opwarmertje krijgen we vrijdag 22 oktober de nieuwe single Follow you follow me te horen. Dat is een cover van de hit van Genesis uit 1978, dat overigens geen hele grote hit was. Wat we ook lezen is dat er een nummer op staat van Bono, Let your love be known. Dat zong Zucchero vorig jaar al op Earth Day in Rome. Zijn versie heet Canta La Vita.

Het nummer Luce (Tramonti a nord est) is van de Italiaanse zangeres Elisa. Het was in 2001 haar grootste hit.
Natural Blues is een nummer van de Amerikaanse elektronische muzikant Moby uit 2000. Die pikten het overigens weer van Vera Hall die het al in 1937 zong!

I saw Nina fly zingt Zucchero als een virtueel duet met Fabrizio De André die al in 1999 overleed. Hij was een van de bekendste Italiaanse ‘singer-songwriters’.

Op het album staan in totaal 13 nummers en er worden een paar exclusieve versies uitgebracht. Een collectorsitem lijkt ons de variant op blauw vinyl met 5 extra nummers. Die kan je alleen bij deze website alvast laten klaarleggen.

24 mei 2022 in Amsterdam

Op 24 mei 2022 hoopt Zucchero eindelijk te kunnen optreden in Ziggo Dome in Amsterdam. Dat concert zou eerst november 2020 plaatsvinden, toen juni dit jaar en nu is drie keer hopelijk scheepsrecht. Reeds aangeschafte tickets blijven geldig.

Een ouderwetse LP voor in de kast. In het blauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button