Italie EvenementNieuws

Zonnige eerste dag voor het Smaak en Stijl Italië Evenement in Haarzuilens

Italiaans ijs Venezia
Italiaans ijs mag niet ontbreken

Alle slechte weervoorspellingen van de donderdag bleken op drijfzand gebaseerd, het was een droge en zonnige eerste dag voor het 8e Smaak en Stijl van Italië Evenement (voorheen bekend als de Smaak van Italië). De dag begon fris, exposanten met een tent in de schaduw verlangden naar een plekje in de ochtendzon. De vele warmbloedige Italiaanse bezoekers, exposanten en artiesten zorgden echter snel voor Italiaanse temperaturen.

Het was genieten voor iedereen met liefde voor authentieke producten, Italiaanse muziek, proeverijen en natuurlijk snelle auto’s. Martin Simek stal zoals gebruikelijk de harten van de dames en overhandigde en passant de nieuwe ANWB Reisgidsen aan de ambassadeur. Deze opende vervolgens de exclusieve UNESCO foto tentoonstelling die alleen tijdens de drie dagen van Het Evenement in Nederland te zien is.

Alle zintuigen werden geprikkeld. Naast de smaakpapillen en trommelvliezen zorgde de firma Aafke’s met hemelse Italiaanse parfums voor waanzinnige geurorgasmes.

Een speciale vermelding verdienen de acteurs van Il Racconto della Fabia, een romantische kindermusical in dito decor. Alhoewel de meeste kinderen deze dag nog in de schoolbanken zaten konden de volwassenen alvast genieten van het originele verhaal, de gepassioneerde acteurs met hun historische kostuums met de sfeervolle kapel van Kasteel de Haar als achtergrond.

Morgen stijgt de temperatuur verder, niet alleen door welwillende weergoden maar ook door de finale van de verkiezing Miss Italia Olanda 2011. De mooiste Italiaanse Nederlandse vrouwen ter wereld van dichtbij te bewonderen.  Silvio’s komst is een hardnekkig gerucht dat ten tijde van deze blogpost nog niet bevestigd kan worden. De dames lopen ook op zondag over de catwalk.

Een korte impressie van  de eerste dag.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button