Geloof en kerk in ItaliëNieuwsRomeStedenVakantie

Zomerverblijf Paus geopend voor publiek

Het Vaticaan heeft besloten om het pauselijk zomerverblijf in Castel Gandolfo, even ten zuiden van Rome, voor het eerst voor het publiek te openen. Vorig jaar werden te tuinen van het paleis al opengesteld. 

Bezoekers mogen alles zien behalve het appartement van de Paus. Daar is hij overigens nog nooit geweest want sinds zijn aantreden nam Franciscus geen vakantie. Het besluit is genomen om de kosten voor het 55-koppige personeel van het paleis terug te verdienen, alsmede de boerderij die er vlakbij ligt.

Prima uitvalsbasis voor Rome

Ooit vertoefden we in een leuk hotel onder de (witte) rook van dit bijzondere vakantiehuis. Castel Gandolfo is namelijk een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Rome. Er zijn een aantal charmante hotels en campings, er is een mooi vulkaanmeer om te zwemmen en s’avonds langs te flaneren, de trein naar Rome stopt voor de deur en het is aan de goede kant voor luchthaven Ciampino. Een bezoekje aan het paleis vormt dan nu de slagroom op te taart.

De stad met  zo’n 8.200 inwoners ligt op de Albaanse Heuvels. Het paleis werd in de 17e eeuw in opdracht van paus Urbanus VIII ontworpen door de Italiaanse architect Carlo Maderno. Sindsdien verbleven de meeste pausen in Castel Gandolfo tijdens de zomerperiode.

[divider][divider]

De tuinen zijn dus ook open voor publiek. In deze Barbarini-tuinen zijn nog steeds de resten van een villa van de Romeinse keizer Domitianus te zien. Behalve zondag kunnen de tuinen iedere dag tijdens een rondleiding met een gids anderhalf uur worden bezocht.

Bezoek de website voor actuele informatie over bezoektijden.
Meer artikelen over geloof en kerk in Italië.

Gandolfo3
Uitzicht vanuit de hotelkamer op het Lago Albano
Gandolfo2
Het stationnetje van Castel Gandolfo. De trein brengt je eenvoudig naar het centrum van Rome
gandolfo4
gandolfo5

Hotels in Castel Gandolfo

Booking.com

Een reactie

  1. Het nabij gelegen golfcourt van Castel Gandolfo is ook van ongeevenaarde schoonheid en luxe. Een aanrader voor Italie gangers met een passie voor golf .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button