Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)NieuwsRegio'sVakantie

Zomerskiën in Italië

Ben je de kou van dit voorjaar nog niet zat, ga dan lekker zomerskiën in Italië! Er zijn twee zomerskigebieden waarvan er eentje alweer open is.

Na zo’n skiloos jaar kriebelt het bij ons als nooit tevoren. Dan maar hoogzomer op de latten! Als eerste noemen we het gletsjerskigebied op de Stilfserjoch. Hier rij je via de befaamde Stelviopas naar toe, een van de meest spectaculaire wegen in Italië. Bijzonder is dat je hier alleen in de zomer kan skiën en niet in de winter. Op de pas ligt dan veel te veel sneeuw. Wij skieden ooit in onze blote bast naar beneden maar smeerden ons niet goed in. Dat hebben we geweten… Dikke lagen zonnebrand van hoge factor in de tas dus! Het gebied kent een paar afdalingen en ligt op de grens met Zwitserland. Bovenop de berg zijn hotels en skifaciliteiten (zie foto boven).

Breuil-Cervinia

Het tweede gebied ligt ook op de Zwitserse grens. Breuil-Cervinia deelt samen met het Zwitserse Zermatt het gletsjerskigebied Matterhorn Glacier Paradise. Dit gebied gaat hoogstwaarschijnlijk op 12 juni weer open.

Als je een avontuurlijke skiër of snowboarder bent kan je ook in Midden- en zelfs Zuid-Italië skiën. ‘s ochtend op de latten of het board en ‘s middags de cultuursteden bezoeken in het rustige seizoen. Even wat anders, echt een ontdekking. Lees hier waar de gebieden zijn.

De pistekaart van Breuil-Cervinia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button