Italië en maatschappijNieuwsStile Italiano

Zomer uitverkoop Italië begint 2 juli

Dit jaar begint de zomer uitverkoop in Italië in bijna alle regio’s op 2 juli. Alleen op Sicilië mag je al een dagje eerder op zoek naar de koopjes. Italië hanteert voor de uitverkoop nog wettelijk vastgestelde periodes die door de regionale Kamers van Koophandels worden vastgesteld.

De zomeruitverkoop begint dus op 2 juli en duurt bijna overal tot eind augustus. Alleen in de regio Puglia en op Sicilië kan je nog twee weken langer snuffelen en in Valle d’Aosta zelfs nog tot eind september.

Er zijn strenge regels waar de winkelier zich aan moet houden zoals bijvoorbeeld de manier waarop de korting vermeld staat. Ruilen van afgeprijsde artikelen waar iets mis mee is mag binnen twee maanden. De regionale regels gelden minder strikt voor webwinkels want die verkopen door het hele land en kunnen uit het buitenland komen.

De strenge regels voor gewone winkels zijn dus minder streng dan voor webwinkels en dat steekt veel ondernemers. Ze willen daarom dat de hele wetgeving voor de uitverkoop op de schop gaat.

Échte korting

Zomer uitverkoop Italië begint 2 juli
Zomer uitverkoop Italië begint 2 juli

Kortingen zijn alleen toegestaan ​​op voorraad die al in de winkel ligt vóór de uitverkoop, niet op artikelen die met korting zijn ingekocht. Winkeliers zijn verplicht de korting te vermelden op het originele prijskaartje.

Naar mate de tijd vordert worden de aanbiedingen beter maar de keuze uiteraard minder. De kans om voor een prikkie een jurk van een topdesigner te bemachtigen is overigens niet zo groot. Dit soort winkels houdt meestal een voorverkoop op uitnodiging voor vaste klanten. En die weten wel raad weten met de voordeeltjes.

Koopjes in de outletcentra

Lees in dit artikel over alle outlet centra in Italië. Is de vakantieportemonnee niet zo groot dan kan je altijd shoppen bij de Lidl, Aldi of Action . Die hebben ze daar namelijk ook! De Italianen zelf zijn ook dol op deze winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button