Nieuws

Zakendoen in Italië, Webinar en congres op 23 oktober en 19 november

Nederlanders en Italianen liggen elkaar ook op zakelijk gebied. Italië is de vijfde handelspartner. Nederland exporteert voor bijna 20 miljard euro per jaar naar Italië en wij importeren voor bijna 8 miljard. Maar zakendoen met Italianen is niet altijd eenvoudig. De mediterrane cultuur verschilt ook op dit gebied sterk van de Noord-Europese. En dan hebben we het nog niet eens over de wet- en regelgeving!

Ridder DrostWebinar ‘Ondernemen in Italië’
Voor wie overweegt met Italië zaken te gaan doen (of dat al doet) kan komende dinsdag, 23 oktober, een zogenaamd webinar te volgen, een seminar via het web. De eerste honderd inschrijvingen ontvangen gratis een Italiaans lunchpakket!

Op het webinar spreekt importeur van exclusieve olijfolie Ridder Drost over zijn passies: ondernemen en olijfolie. Als 17-jarige vertrok Drost naar Italië, nu levert hij met Liquido d’Oro olijfolie aan toprestaurants in Nederland en daarbuiten. Op het webinar spreekt hij over de kansen op de Italiaanse markt, hoe het is om zaken te doen met Italianen, wat je moet regelen om daar voet aan de grond te krijgen en natuurlijk hoe het nou zit met de economische situatie in het land.

Verder komt Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland aan het woord en Medewerkers van AgentschapNL . Tijdens het webinar zijn live vragen te stellen.

Klik hier om in te schrijven, de kosten zijn € 0,-! 

UPDATE: Inschrijven kan niet meer. Wel is het hele webinar op You Tube te zien

Italiaanse zakenCongres Italiaanse Zaken
Bent u geïnteresseerd in Italiaanse mode en design? Op 19 november is het  congres Italiaanse Zaken in Amsterdam, de vierde editie van het Nederlands-Italiaanse netwerk-event. Het thema voor dit jaar is ‘Made in Italy meets Dutch Design and Fashion’.

Nederlandse en Italiaanse experts op het gebied van mode en design informeren u over Italiaanse kwaliteit, vakmanschap, traditie en stijl en de Nederlandse focus op conceptueel ontwerpen, duurzame productie en expertise in marketing & services.

Op het congres komende diverse toonaangevende sprekers uit de design en modewereld aan het woord. Uiteraard ontbreekt het heerlijke Italiaanse eten niet. De traditionele netwerklunch wordt dit jaar verzorgd door diverse chef-koks uit de noordelijke provincie Udine.

Meer informatie en inschrijven.Boek Italiaanse zakenItaliaanse zaken, zakelijk succes volgens Italiaans recept
Voor wie het webinar of congres niet kan of wil volgen is er ook een handig boek van Maarten Veeger, Italiaanse zaken.

Hij stak zijn Hollandse neus in Italiaanse zaken en bundelde ervaringen en belevenissen. Hij schrijft op onderhoudende wijze over interessante, verrassende, ontmaskerende, confronterende en amusante voorbeelden van Nederlanders die zakendoen in Italië.

Veeger is correspondent voor het Financieel Dagblad, nieuwsprogramma’s en schrijver van het eerder verschenen boek: Italië  Een verleidelijk Theater.

ISBN 978 94 90838 01 0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button