FilmKunst, film, muziekNieuws

Workshop Tammurriata dansen in Amsterdam

De Tammurriata is een volksdans uit de regio Campanië. Het woord Tammurriata komt van de Tammorra-drum. Een ronde houten tamboerijn bekleed met een vel van geitenhuid. Rondom Napels wordt de dans nog in veel dorpen tijdens hoogtijdagen gedanst.

Op 18 maart geeft de ervaren danseres en choreografe Isabella Ruggiero een introductie over de culturele achtergronden van de dans en leert ze u tevens de beginselen van de dans en bespelen van de Tammorra-drum. De workshop begint om 18.30 en kost € 6,- Meer informatie.

Breng het geleerde meteen in praktijk tijdens de optreden van Lumayna eind april. Lees meer over de Zuid-Italiaanse muziek van deze Italiaans-Nederlandse band.

De avond kunt u een boeiend Italiaans vervolg geven want dan draait OT 301 de Italiaanse film Mondo Candido uit (1975) van Gualtiero Jacopetti en Franco Prosper. Een film voor de liefhebber waarover de site Moviemeter schrijft:De fimposter van Mondo Candido
De fimposter van Mondo Candido uit 1975

Candido is een zachte en onschuldige jongeman die opgevoed wordt door een edele familie op een kasteel in Westfalen. In zijn jeugd wordt hij door Dr. Pangloss opgeleid, een leraar metafysica en filosofie. Pangloss gelooft dat onze wereld de beste van alle mogelijke werelden is en dat om het even welke dwaasheid, ellende en geschil eigenlijk alleen delen zijn van een groter geheel dat wij stervelingen nauwelijks kunnen waarnemen. Het leven is rooskleurig voor Candido tot men hem met de dochter van de Baron betrapt en hij verbannen wordt uit zijn aards paradijs. Hij komt terecht in een helse wereld, die tijdloos is, en beleeft er in zijn zoektocht naar zijn verloren geliefde de meest afschuwelijke dingen zodat hij uiteindelijk zijn optimisme verliest. De film is een vrije adapatie van de cynische satire van Voltaire “Candide ou l’Optimisme”

De site van OT301 Amsterdam: ot301.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button