Italiaanse appsItaliaanse taalNieuws

Woordenboek Italiaans, app voor op de mobiel

Veel Italianen spreken geen andere taal. Samen met de Spanjaarden en Portugezen staan ze in Europa onderaan als wordt gevraagd of men een gesprek in een andere taal kan voeren (36%). In het Zuiden zal dat percentage nog lager liggen dan in het Noorden. Nederlanders staan op de vierde plaats met 91%, de Luxemburgers op nummer één (99%).

Overigens telde in het onderzoek van de EU uit 2005 de Italiaanse gebarentaal niet mee, anders waren er zonder twijfel hogere ogen gegooid. Deze taal valt nu ook goed te begrijpen met handige apps die we op deze site al een keer bespraken (bekijk het artikel)

Italiaans woordenboek op je mobiel

Het is dus handig om enige kennis van het Italiaans te hebben. Tegenwoordig hoef je gelukkig niet meer met een dik woordenboek over straat maar staat alles in handige apps op de mobiel.

Test vertaal en woordenboek app Italiaans
Il Giornale testte de gratis app van Google zodat u de komende vakantie nooit meer met een mond vol tanden staat.

Google Vertalen (Android)
Dit is een van de meest gedownloade apps die naast het Italiaans nog 60 andere talen aan kan. Het mooiste is de chatfunctie, waarmee je de tekst in het Nederlands inspreekt en de app vervolgens de vertaling in het Italiaans zegt. De Italiaanse gesprekspartner kan vervolgens het antwoord in het Italiaans inspreken en het wordt weer netjes in het Nederlands uitgesproken!Misvertanden in de Italiaanse taal

Ik wil kussen
Gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden zolang de zinnen maar niet al te lang worden. Ook is het opletten bij woorden die meerdere betekenissen kunnen hebben. Vraag je bijvoorbeeld na een slechte nacht aan de charmante receptioniste van het hotel “Ik wil een kussen”, dan vertelt de app haar in perfect Italiaans “Voglio un bacio” (ik wil een kus)….

Meer info over Google vertalen via deze link

De taal zelf leren is natuurlijk helemaal handig en leuk, lees onze taaltips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button