Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Wit truffelfeest in Amsterdam

We zitten middenin het truffelseizoen en met een Italiaanse capo die de scepter zwaait willen ze dat in het chique Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam weten. Maandag 14 en dinsdag 15 november kookt een speciaal ingevlogen Italiaanse topchef daarom een luxueus truffelmenu.

De witte truffel uit Alba is een van de meest begeerde en geurigste onder de truffels en speelt de hoofdrol in eenvoudige, aardse, gerechten. Voor liefhebbers is er weinig méér nodig dan dun geschaafde plakjes witte truffel over een gerecht, of in een saus verwerkt. De pure smaaksensatie bezorgt fijnproevers volmaakt eetgeluk.

De oogst van 2016 komt ondertussen langzaam maar zeker op gang. Naar verwachting zal er midden november een redelijk aanbod zijn op de wekelijkse truffelmarkt in Alba, van waaruit de beste witte truffel verhandeld wordt en de hele wereld overgaat. De prijs varieert op dit moment tussen de 3.000 – 4.500 euro per kilo en zal naar verwachting nog verder oplopen. De beroemde witte truffel uit Alba is doorgaans van oktober tot in de loop van december verkrijgbaar.

Pasquale Laera weet wel raad met het witte goud. Zijn sterrenrestaurant La Rei bevindt zich in het hart van het truffelgebied van de regio Piemonte. Executive chef Sidney Schutte van het Amsterdamse Waldorf Astoria prikte er ooit een vorkje en wist het toen zeker; dit feest moeten mijn gasten ook beleven. Hij nodigde Pasquale uit om in Amsterdam in 5-gangen een culinair eerbetoon aan de witte truffel te bereiden

IL BOSCARETO RSORT SPA Serralunga d'Alba LA REI PIATTI PRIMAVERA 2014Pasquale Laera

Pasquale Laera is executive chef van het luxe Il Boscareto Resort & Spa nabij het idyllische Italiaanse plaatsje Serralunga d’Alba (Piemonte) en het daarin gevestigde La Rei Ristorante dat met een Michelinster is bekroond. De nog jonge chef (30) volgt zijn passie voor koken vanaf zijn 14e jaar. Na voltooiing van zijn professionele koksopleiding leert hij de kneepjes van het vak van Italiaanse en internationale topchefs op het prestigieuze kookinstituut ALMA. Hier wordt hij onder de hoede genomen door de bekende twee-sterrenchef Antonio Cannavacciuolo van Villa Crespi in Orta San Giulio (Novara). Laera ontwikkelt zich in Villa Crespi van stagiair tot sous-chef, voordat hij in 2013 benoemd wordt als executive chef in Il Boscareto.

Truffelfeest op 14 en 15 november

Het bijzondere diner is in de Goldfinch Brasserie van hotel Waldorf Astoria. Bij het diner worden speciaal geselecteerde wijnen geserveerd van het bekende Italiaanse wijnhuis Batasiolo S.P.A., dat veelvuldig gelauwerd is om zijn prachtige Barolo.

Liefhebbers moeten er snel bijzijn. De prijs is 92 euro pp., exclusief wijnarrangement naar keuze. Meer informatie en reserveringen, telefoon 020 – 7184643 of e-mail: reservations.amsterdam@waldorfastoria.com.

Wit truffelfeest in Amsterdam
De Goldfinch Brasserie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button