Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)NieuwsRegio'sVakantieWintersport

Wintersportnieuws uit de Dolomieten

Tipten we je in onze gedrukte krant nog over onontdekte skigebieden in het zuiden van Piemonte, nu gaat de schijnwerper op het wintersportnieuws uit de Dolomieten. Die liggen ook iets dichterbij vanuit Nederland en België en daarom zien we gelukkig steeds meer landgenoten van de Italiaanse hellingen glijden.

Skirama Dolomiti omvat 8 skigebieden met allemaal een eigen karakter en in totaal 400 km piste. Lekker in het zonnetje geniet je overal van de unieke panorama’s van het Unesco werelderfgoed. Hier is de drukte bijna nooit extreem, de piste zijn net zo uitdagend als elders en dat de Italianen altijd goed met de kleintjes zijn is bekend. Tot slot hoeven we het over het veel betere eten natuurlijk niet te hebben nietwaar?!

Nieuws van Skirama Dolomiti 2023 – 2024

Pinzolo (Campiglio Dolomiti): Grotere lift, vernieuwde hut

Afgelopen zomer is de 4-persoons stoeltjeslift tussen Prà Rodont naar de top Doss del Sabion vervangen door een 10-persoons cabinelift. Met de 53 cabines en hogere snelheid kunnen er nu 2.800 mensen per uur naar boven worden gebracht. Dat zijn er 1000 meer dan met de stoeltjes lift.

Wintersportnieuws uit de Dolomieten
De berghut Doss del Sabion heeft een volledige restyling gehad

De berghut Doss del Sabion heeft een volledige restyling gehad. Deze hut opende al in 1969, gelijk met het Pinzolo skigebied. Dit is echt een prachtige plek, je kan hier de Brenta Dolomieten bijna aanraken! Een hut is eigenlijk niet het goede woord, want we hebben het met Doss del Sabion over een bar, bistro, gourmet restaurant, kiosk en een groot terras waar geregeld wijnproeverijen zijn.
Vanuit Pinzolo heb je via de Campiglio Express direct toegang tot de pistes van Madonna di Campiglio en Folgarida, Marilleva in Val di Sole.
www.ski.it

Val di Sole – Pejo: Nieuwe hut op 3.000 meter

Wintersportnieuws uit de Dolomieten
Rifugio Mythe op 3000 meter! Foto: Giacomo Podetti

De Mythe 3000 is een berghut op 3000 meter hoogte! De hut ligt in het kleine maar sneeuwzekere Pejo gebied, vlakbij het bekende Stelvio Nationaal Park.
Ooit stond op de plek de Mantova hut, maar nu hebben ze een moderne constructie gemaakt waar je uitgebreid kan lunchen met zicht op de unieke bergwereld. En de Italianen denken ook nog eens duurzaam. Pejo 3000 is al jaren plastic free gebied.
Overigens is de Mythe 3000 niet de hoogst gelegen hut van Italië. Dat is de Margharita hut en die is met 4.554 meter zelfs de hoogst gelegen berghut in Europa! Lees meer.
www.skipejo.it

Ponte di Legno – Tonale: IJsconcert in iglo met diner

Uniek! Ijsconcerten in een iglo met bevroren ijsinstrumenten!

In Ponte di Legno-Tonale is de ParadICE Music een unieke ervaring. Hier beleef je een concert in een iglo op de gletsjer en zelfs de instrumenten die men gebruikt zijn uit het ijs gemaakt! Tweemaal per week zijn er concerten die je met een diner in de nabijgelegen hut kunt combineren. Er passen 200 mensen in de iglo op 2.600 meter hoogte. Zeer de moeite waard en vergeet niet te reserveren.
www.pontedilegnotonale.com

Paganella Ski: Nieuwe grote gondel, bredere piste, update Snowpark

In de buurt van Andalo en Fai della Paganella beleefden we vorige zomer een spectaculaire MTB-ervaring. Maar in de winter binden we gewoon weer de ski’s of het board onder. Dit gebied ligt dichtbij het Gardameer.
Nieuw deze winter is de 10-persoonsgondel bij de oefenpistes bij Laghet. De uitdagende Olimpionica I piste is bovendien vergroot zodat je met gemiddeld 40-meter breedte heerlijk je bochten kunt trekken.
Komende winter wordt er verder gewerkt aan de verbeteringen van Snowpark ‘Dosson’ en de verbindingsweg tussen Rindole en Laghet.
www.paganella.net

Winter opening 2023-2024

Afhankelijk van de condities gaat Madonna di Campiglio al op 18 november open. Lekker voor de vroege vogels zoals je redacteur van dienst. Folgarida Marilleva volgt daarna op 2 december.

Vanaf 8 december openen de meeste gebieden in Italië. Let op want dit is een feestdag en dan kan het dat weekend drukker dan normaal zijn.

Foto: ®Camilla Pizzini

Wintersportnieuws uit de Dolomieten

Wintersportnieuws uit de Dolomieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button