Italiaanse modeNieuwsStile ItalianoWintersport

Wintersportmode uit Italië

Als echte Italiëfan wil je natuurlijk ook in de winter naar Italië. Mogelijkheden genoeg. Maar we krijgen wel eens het idee dat het skiën voor de Italianen zelf bijzaak is. Misschien kunnen we het daarom beter hebben over de wintervakantie in plaats van wintersport. Het gaat in de Italiaanse skigebieden in de eerste plaats om ontspannen en genieten en als het uitkomt af en toe een beetje bewegen, uiteraard wel op je paasbest…

Italianen lopen er ook op de piste graag puik bij. Gewoon lekker meedoen is ons advies en ga dan maar ‘all the way’, geld moet rollen, nietwaar?! Te beginnen met de kleding want ook hier zette Italië de trend. Het is aan Miuccia Prada te danken dat we niet meer als een Michelinmannetje de berg af glijden. Hij introduceerde begin deze eeuw de getailleerde jassen die nu gemeengoed zijn. Na Gucci blijven Armani, Dolce & Gabbana en Fendi niet achter met hun skimode. Dat die niet voor de kleinste beurs zijn is evident. Van het laatste genoemde merk kost een fraai jack al snel een paar duizend euro.

Deze gele Fendi outfit is niet goedkoop
Fendi skipak
Dit merk is echt Italiaans!
Dit merk is echt Italiaans!

Napapijri

Een ander trendsettend merk is Napapijri, misschien wel het laatste waarvan u dacht dat het Italiaans was. Italianen kunnen de naam niet eens uitspreken! De naam is dan ook het Finse woord voor poolcirkel. De Noorse vlag in het logo laat ons vervolgens compleet in verwarring achter. Die vlag staat voor de extreme condities in dat land die de kleding kan doorstaan. De oorsprong ligt toch echt in Italië bij een reistassenproducent in de stad Aosta. Inmiddels is het een van de topmerken in de wereldwijde wintersportmode. Het design is erg opvallend, je pikt het er meteen tussenuit. Een voorbeeld is de anorak. Die wordt over het hoofd aangetrokken en kenmerkt zich door een groot voorvak op de buik.

Moncler

Het Italiaanse Moncler veroverde de wereld met glanzende doorgestikte donsjacks en heeft sinds dit jaar nu ook een eigen winkel in de Amsterdamse PC Hoofdstraat. Het merk maakt tegenwoordig ook schoenen, zonnebrillen en bagage.

Italiaanse wintersport merken en kleding
Skijacks van Moncler

Colmar

Italiaanse wintersport merken en kleding
logo-colmar

Wie de wintersporten een beetje volgt ziet met regelmaat topsporters met de naam Colmar op het pak. Mario Colombo uit Monza was in 1923 pionier op het gebied van skikleding. De naam komt van de eerste letters van zijn voor- en achternaam. Zijn zonen maakte het merk na de oorlog groot. Veel Italiaanse sporters vierden Olympisch succes in kleding van het merk. Lees meer over Colmar.

Skischoenen

Italiaanse wintersport merken en kleding

Nordica is een van de bekendste merken ski’s en skischoenen uit Italië. Het bedrijf werd in 1939 opgericht is nu gevestigd in Treviso. In de skitest 2015 van de ANWB scoorde de Nordica Dobermann ski als een na beste in slalomcategorie voor sportieve skiërs.

Minder bekend zijn de skischoenen van Dalbello, het merk is nog de enige onafhankelijke fabrikant van skischoenen  ter wereld en gevestigd in Asolo, vlakbij Treviso. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 40 jaar. Het jubileum werd bekroond met maar liefst 10 medailles op de winterspelen van Sotsji.

Italiaanse wintersport merken en kleding

Na zo’n heerlijk Italiaanse winterlunch valt het niet mee het lichaam weer in beweging te krijgen. Stai tranquillo! Die ligstoel staat er niet voor niets. Vergeet alleen niet het nummer één mode accessoire van de Italiaan, de hippe zonnebril. Vaak alleen voor de sier maar in de sneeuw ook een keer functioneel.

Italiaanse wintersport merken en kleding

Italiaanse wintersport merken en kleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button