NieuwsSmakenWijn

Wijnreizen naar Italië in de lift

Slapen tussen de wijnranken wordt steeds populairder zegt Airbnb in Italië. Vooral de wijnregio’s Toscane en Veneto doen het erg goed.

Het zogenaamde enotoerisme maakt een groeispurt door. In Italië kan je op meer dan 4.000 plekken in of bij een wijngaard overnachten. Zo beleef je een echte wijnreis met heerlijk eten, drinken en natuurlijk prachtige verhalen en informatie van de wijnboer uit de eerste hand. Nu heeft de periode april tot juni voor toeristen nog de voorkeur maar volgens de branche zit er voor het najaar nog veel meer in het vat…

Europa

Europees gezien doet Toscane het erg goed als we kijken naar de overnachtingen op een wijndomein. Na de Balearen en Catalonië (beide Spanje) staat de regio op de derde plaats. Veneto staat nog net in de Top10.

Een suggestie; Salcheto Winehouse in Montepulciano

Als we zo vrij mogen zijn je een suggestie te doen. We vonden deze hele mooie accommodatie in Montepulciano, wijnstad in Toscane. Klik hier om te boeken.

Het Salcheto Winehouse ligt in een wijngaard. De kamers zijn stijlvol en in de tuin staat een verwarmde hot tub. Heerlijk voor het najaar! Montepulciano ligt op 6 km. en je bent in een uurtje in Siena. Gasten geven dit hotel een 9!

Slapen in een wijnvat!

En wat dacht je van deze. Slapen in een wijnvat. Een bucketlist voor de echte wijnliefhebber denken we. Al Silter heet deze accommodatie en die ligt in Capriate San Gervasio. Dat is tussen Milaan en Bergamo. Daar rij of vlieg je dus zo naar toe. Boeken en meer info via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button