FlorenceNieuwsRegio'sSmakenStedenToscaneVakantieWijn

Wijnfamilie Antinori sponsort restauratie Ponte Vecchio in Florence

In oktober dit jaar wordt een nieuw restauratieproject van de Ponte Vecchio in Florence gestart. Eerder werd al de gang boven de brug gerenoveerd en de pijlers waarop de brug rust. Een van de oudste familiebedrijven ter wereld, het beroemde wijnbedrijf Antinori, sponsort de restauratie. Daarmee zet het een traditie voort van succesvolle Italiaanse ondernemers die het herstel van cultureel erfgoed financieren. Het project moet in 2026 zijn afgerond.

Het wijnhuis Antinori is een van de oudste familiebedrijven ter wereld. In 1385 werden ze officieel erkend. 26 generaties later geeft de familie Antinori nog steeds direct leiding aan het bedrijf. Antinori is een icoon van Toscane, net als de brug. De familie kondigde daarom aan een flink bedrag te steken in dit nieuwe restauratieproject van in totaal twee miljoen euro.

De brug werd in de eerste helft van de veertiende eeuw gebouwd en er is in de eeuwen al wel eens een lik verf overheen gegaan. Maar een echt structurele renovatie is er nooit geweest. Het nieuwe project heeft vooral ook oog voor de buitenkant. Zo worden alle, gevels, bogen, palen, landhoofden en de bestrating in originele staat hersteld. Verder gaan men ook wat doen aan de afvoer van het hemelwater.

Grote merken herstellen erfgoed

Wijnfamilie Antinori sponsort restauratie Ponte Vecchio in Florence

De gift van Antinori past in een mooie traditie van de afgelopen jaren waarbij bekende Italiaanse ondernemers het herstel van beeldbepalende monumenten financierden. Zo betaalde Tod’s die van het Colosseum, kledingmerk Diesel deed de Rialtobrug in Venetië en modehuis Fendi betaalde de restauratie van de Trevifontein in Rome.

Venetië zoekt nog sponsoren voor de restauratie van onder meer de Brug der zuchten (Ponte dei Sospiri), het Dogepaleis (Palazzo Ducale) en de klokkentoren op het San Marcoplein.

De familie met de burgmeester van Florence Dario Nardella (tweede van rechts)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button