NieuwsUmbriëVakantie

Wie wil er naar Perugia vliegen?

Umbrië is een van de meest interessante regio’s in Italië. Een groene regio met één en al natuur, cultuur en een geweldige gastronomische traditie. Steeds meer Nederlanders bezoeken de regio en genieten van het bekende meer van Trasimeno, van de steden Assisi, Perugia, Soleto en Terni en natuurlijk van de truffels die overal in de regio worden gevonden.

Sommige Nederlanders hebben er een bestaan opgebouwd en pleiten al een paar jaar voor een directe lijnvlucht vanuit Nederland naar Perugia. De landingbaan van San Egidio Airport werd onlangs uitgebreid voor grotere toestellen en dat verleidde Ryanair al om met vluchten vanuit London en Brussel (Charleroi) te starten.

Wie wil er naar Perugia vliegen?
De landingbaan van San Egidio Airport in Perugio Umbrië

Nederlandse ondernemers

De Nederlandse ondernemers van Thuis in Umbrië lobbyen al geruime tijd bij airlines en overheidsinstanties en vorig jaar december leek er zowaar een licht op groen te gaan. De lokale krant Corriere dell’Umbria schreef op 15 december dat Skybridge Airops per februari 2012 drie keer per week een directe vlucht tussen Perugia en Amsterdam zou verzorgen.

Maar een bericht in de krant is één, het vliegtuig instappen en direct naar Perugia vliegen is twee, zo bleek. Nog altijd is er geen duidelijkheid en daarom is het van belang dat alle Italiëliefhebbers met een muisklik de petitie tekenen via deze link. Bijna duizend mensen gingen u al voor!

Update 2014

Het is nagenoeg gelukt! Vanaf 1 juli 2014 vliegt Ryanair naar Perugia vanaf Weeze in Duitsland. En dat is bijna Nederland zoals u misschien weet. Op naar Umbrië dus!

Update 2020

Transavia gaat naar Umbrie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button