Kunst & CultuurKunst, film, muziek

Werk van fotograaf Marco Sanges nog tot 11 augustus te zien in Amsterdam

Beelden uit de expositie ‘Beyond Decadence‘ van de Italiaanse filmmaker en fotograaf Marco Sanges zijn nog tot en met 11 augustus te zien in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam.

Fotograaf en filmmaker Marco Sanges (Rome, 1970) woont en werkt momenteel in Londen, zijn expositie gaat de hele wereld over en is nu voor het eerst te zien in Nederland. In de expositie zijn drie fotoseries te zien: Big Scenes, Circumstances en Portraits:

Sexloze erotische foto’s
Sanges is een liefhebber van markante personages en mysterieuze fotografie en hij heeft een grote fascinatie voor mode. Zijn grootste inspiratiebron is nog altijd de zwijgende zwart-wit film. Een van de kenmerkende onderdelen van Sanges’ fotografie is zijn vermogen om de bizarre, erotische foto’s te maken zonder dat deze nog iets met seks – of sowieso met de werkelijkheid – te maken hebben.

Foto van de Italiaanse fotograaf Marco Sanges
Foto van de Italiaanse fotograaf Marco Sanges

De fotograaf maakt ook films. Zijn korte film Circumstances kreeg in 2008 de titel ‘Beste Art Film’ op het Portobello Film Festival in Londen en werd in 2009 bekroond tot ‘Best Experimental Art Film’ op het Open Cinema Festival in Sint-Petersburg, een titel die goed aansluit bij Sanges’ werk. De film is namelijk zeker erg experimenteel

De fotografie van Marco Sanges is tot en met 11 augustus te zien in de Eduard Planting Gallery in Amsterdam, open van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

www.eduardplanting.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button