NieuwsRegio'sToscaneVakantie

Wellness Toscane bij 5 beste ter wereld

Het Amerikaanse tijdschrift Travel + Leisure, maakte een Top5 van de beste kuuroorden en spa’s ter wereld. Het Italiaanse Terme di Saturnia di Manciano kreeg een plek bovenaan de ranglijst. Het mag zich meten met de allerbeste wellnesscentra internationaal. De uitgever stelde de lijst samen op basis van een enquête onder de lezers.

Terme di Saturnia di Manciano ligt bij de grote plaats Grosseto. Gasten zijn dol op de thermale baden met geneeskrachtig water. Heilig wordt het zelfs genoemd. In de vroege oudheid kende men al de heilzame eigenschappen. Al meer dan 3000 jaar stroomt het water met een constante temperatuur van 37,5 graden uit de bron. Een dagbezoek met gezin (kids zijn gratis!) is mogelijk maar je kan ook blijven slapen. Er is een luxe hotel en tevens een golfbaan. Pure wellness dus in een prachtige landschap van heuvels en oude wijngaarden. www.termedisaturnia.it

Een gratis zwavelbad

Wellness Toscane bij 5 beste ter wereld

Geciviliseerd zwemmen in de mooie baden van het resort om je daarna ontspannen met een drankje op een bedje te vleien kost wel geld. Even verderop kan je de euro’s in de zak houden want de warmwaterbronnen Saturnia spuiten het water ook in de vrije natuur naar boven. Deze bronnen kan je gewoon bezoeken. Neem wel een handdoek mee of wat water om je af te spoelen anders ruik je de rest van de dag naar zwavel. Er zijn verder geen faciliteiten rond deze natuurlijke bron.

Meer kuuroorden in Italië

De honderden warmwaterbronnen die het land rijk is, zijn een zegen voor mensen met reumatische of  andere pijnen. Lees meer over de vele kuuroorden, wellnesscentra en spa’s in Italië waarvan sommigen al in de tijden van de Romeinen werden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button