Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)Italiaanse merenNieuwsVakantie

Wegrestaurant voor fietsers in de Italiaanse Alpen van Trentino

Fietsen tijdens de vakantie in Italië wordt steeds populairder, we schreven er al vaak over (lees meer) in onze krant en op onze website. Een van de mooiste routes in Noord-Italië is die van het 80 kilometer tellende fietspad in Valsugana, dat loopt van het Caldonazzomeer tot Bassano del Grappa. Deze route werd genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2014.

Het  fietspad maakt onderdeel uit van een 400 kilometer tellend fietspadennetwerk in Trentino tussen de Dolomieten en het Gardameer. De route over een vrijwel geheel vrijliggend fietspad verbindt een afwisselend landschap met een levendige geschiedenis en de smaak van Trentino. Terwijl je door het groende dal fietst met uitzicht op het imposante Lagoraigebergte, kruist de weg regelmatig riviertjes.

Wegrestaurant voor fietsers

Nu dachten we in Nederland toch een echte fietsnatie te zijn maar de prijs voor innovatie gaat echt naar Italië. De fietsroutes in Trentino zijn namelijk voorzien van zogenaamde Bici grills. Dit zijn wegrestaurants (jawel) voor fietsers met informatiedienst, accu-oplaadpunt en soms ook een werkplaats!

[divider][divider]

Voor een snelle terugtocht vanuit Bassano del Grappa is er gedurende de maanden juli en augustus een trein+fiets service. Bekijk trouwens in deze mooie provinciestad eerst de leuke ateliers met fraai beschilderd serviesgoed.  Bassano del Grappa is namelijk het centrum van de Italiaanse aardewerk industrie. Dat keramiek is overigens ook hier in Nederland te koop.

De Bici grill. Het wegrestaurant voor fietsers in Trentino
De Bici grill. Het wegrestaurant voor fietsers in Trentino

Lekker elektrisch

Hoewel er op de route naar Bassano del Grappa een hoogteverschil is van 270 meter tussen west en oost, merk je daar onderweg nauwelijks iets van. Al helemaal niet als de accu je een steuntje geeft!  Sinds vorig jaar behoort het gebied van Valsugana & Lagorai tot het Europese netwerk ‘Movelo’. De fietsliefhebbers staat een compleet netwerk aan verhuurpunten van kwalitatieve elektrische fietsen ter beschikking. Movelo zorgt in heel Europa voor  verhuur- en oplaad punten van e-bike’s zodat je nooit zonder stroom zit.

Lees ook over de mooie vlakke fietsroute in Toscane en de fietsroute van het jaar 2015 die naar Italië voert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button