Nieuws

Weer meer blauwe vlaggen voor de Italiaanse stranden

De  FEE (Foundation for Environmental Education) heeft dit jaar 246 blauwe vlaggen (Bandiera Blu) aan Italiaanse stranden uitgedeeld, 13 meer dan in 2011. De regio Ligurië voert de lijst aan met 18 vlaggen, op twee De Marken en op drie Toscane, beide met 16 vlaggen. Zuid-Italië doet het ook steeds beter, bijvoorbeeld de stranden in Campanië (met name de provincie Salerno met 11 vlaggen).

De reden voor de steeds schonere stranden is dat er door Italiaanse kustgemeenten steeds meer milieumaatregelen  worden genomen.

Ook in Nederland gaat het goed. 52 stranden en 88 jachthavens kregen een blauwe vlag. Een stijging van 9%.

Lees meer over Italiaanse stranden en strandgebruiken (en de leuke strandbedjes) en bekijk hier een kaart met alle Italiaanse stranden met een blauwe vlag.

Weer meer blauwe vlaggen voor de Italiaanse stranden

De Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is een exclusief ‘eco-label’ dat wordt uitgereikt aan meer dan 3.500 stranden en jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.

Update

Blauwe vlaggen 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button