NieuwsRegio'sVakantieVeneto

Weer Italiaanse camping meest kindvriendelijk

Nadat vorig jaar al Camping Le Capanne in Toscane door de Campingids ACSI gekroond werd tot de beste camping voor kinderen, is het nu opnieuw de beurt aan een Italiaanse camping. Dit keer werd Marina di Venezia de winnaar.

De bekende groene Campingids ACSI maakte de winnaars bekend van de ACSI Awards 2024 en daar zagen we dus weer een Italiaanse camping terug. Kampeerders uit heel Europa konden stemmen. Op de verschillende websites van ACSI staan maar liefst 9500 Europese campings, dus als je dan de beste bent mag je trots zijn. Marina di Venezia ligt op het schiereiland van Lido di Jesolo bij Punta Sabbioni, tegenover Venetië. Zij mochten het hoogste schavot beklimmen in categorie ‘Leukste camping voor kinderen’.

Topcamping

Weer Italiaanse camping meest kindvriendelijk

Marina di Venezia is een echte topcamping. Het kreeg dit jaar en de jaren hiervoor al eerder erkenningen. Zo is het voor de ANWB een ‘Erkende Topcamping’, de Duitse ADAC geeft het de titel ‘Superplatz’ en portal Pincamp liet weten dat Marina di Venezia bij de top 3 meest gezochte Italiaanse campings zat.

De 5-sterren camping is helemaal up-to-date met luxe accommodaties, veel themazwembaden, whirlpools en een infinity pool. Je zit hier aan het strand en je kan zo naar de aanlegsteiger voor de boot naar Venetië lopen. Daar moet je soms wel entree betalen tegenwoordig. Lees hier hoe dat werkt.

Zoover kritisch, Tripadvisor positief

Wat ons opvalt is dat de site Zoover een stuk kritischer is. Meer dan 700 reviews geven de camping gemiddeld slechts een 6,3 (van 10).  Bezoekers van Zoover hebben soms anders verwachtingen concluderen we als we sommige reviews lezen. Men heeft kritiek op de omvang van de camping, het personeel en de Italiaanse gebruiken.

Tripadvisor is wel weer positief. Bijna 1.800 reviews kwamen uit op een gemiddelde van 4,5 (van 5)

Boek Marina di Venezia

Boek de camping via deze link bij Vacanceselect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button