CaffèDelicatessenwinkelsItaliaanse dranken en likeurenNieuwsSmaken

Culitalia – een webshop vol delicatessen en keramiek uit Italië

Start jij je dag ook graag met een écht Italiaanse kopje koffie? Kook jij liefst met de lekkerste olijfolie, stop je je koffer tijdens een vakantie in Italië vol met pakken pasta, een lekker worstje en een stuk pecorino? Dan ben je bij Culitalia.nl aan het juiste adres!

Zodra de webshop op je scherm verschijnt, waan je je in een Italiaanse delicatessenzaak. De virtuele planken buigen bijna door onder het gewicht van de flessen wijn, de verschillende soorten olijfolie en ander lekkers. Eigenaar Jean Hermens kan de verleiding namelijk niet weerstaan om tijdens zijn reizen door Italië de lekkerste producten op de kop te tikken.

Rechtstreeks uit Italië

Bruschetta di pomodori

Minimaal zes keer per jaar rijdt hij naar zijn huis op het Toscaanse platteland of naar zijn vaste verblijfplaats in Ligurië. Elke dag staat er wel een bezoek aan een van zijn vaste leveranciers op het programma, om een nieuwe voorraad koffie, keramiek of koekjes in te slaan. Maar zoals dat in Italië hoort is er ook altijd ruimte voor verrassingen, voor nieuwe kennismakingen.

Zomerdrankje met gember

Verfrissend zonder alcohol

Zo ontdekte Jean aan de Ligurische kust Zenzàpero, een zomers drankje met citroen, sinaasappel en gember. De sinaasappel en citroen maken het drankje heerlijk verfrissend. Ideaal voor een zomerse dag, want juist deze combinatie is heerlijk dorstlessend. Het is daarmee ook het perfecte alternatief voor Aperol Spritz.

Voor een klassieke Zenzàpero: je mengt één deel Zenzàpero met vier delen prosecco en wat bruiswater. Een blaadje munt en een schijfje sinaasappel erbij en je zomerse cocktail is klaar. Liever geen alcoholisch drankje? Dat kan ook natuurlijk, dan meng je Zenzàpero alleen met bruiswater. De mogelijkheden zijn eindeloos: voor een slaapmutsje mix je Zenzàpero met wat heet water of je maakt een cocktail met Zenzàpero en wodka.

Biologische koffie

Jean haalt de kleurrijke flessen Zenzàpero zelf naar Nederland. Dat doet hij ook met Caffè Giovannacci, dat exclusief door Culitalia wordt geïmporteerd in Nederland. Massimo Giovannacci heeft zijn relatief kleine torrefazione in Finale Ligure. Hij experimenteert graag met het branden van koffie en heeft ontdekt dat de koffiebonen op lage temperatuur worden gebrand, je geen bittere smaaktonen proeft. Je kunt ook kiezen voor een biologische koffie of voor speciale soorten mono origins-koffie die met een unieke oogst koffiebonen worden gemaakt; de arabica is bovendien ook beschikbaar in cups (die ook passen in je Nespresso-apparaat) én als cafeïnevrije variant. Welke soort koffie je ook kiest, in elke slok proef je de aandacht waarmee Massimo ‘zijn’ koffie behandelt.

Olijfolie uit de regio Ligurië

Deze kleinschaligheid is typisch voor alle Italiaanse delicatessen. Het motto van Culitalia is niet voor niets la vita è troppo breve per mangiare e bere male – ‘het leven is veel te kort om slecht te eten en te drinken’. Helaas is de ruimte hier ook te kort om alle delicatessen te laten ‘proeven’.

Jean zou er een boek over kunnen schrijven, maar je ontdekt ze allemaal door lekker rond te struinen op Culitalia.nl. Natuurlijk helpt hij je ook graag met specifieke vragen, dus laat het gerust weten via culitalia@gmail.com als je specifieke wensen hebt.

Culitalia webwinkel is sinds 1 april 2023 gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button