NieuwsRegio'sSardiniëVakantie

We zijn er bijna naar Sardinië

Het gezellige omroep Max programma We zijn er bijna, maakt momenteel opnames op het Italiaanse eiland Sardinië. Vanaf 21 augustus komt de serie met presentatrice Martine van Os op de buis.

Het twaalfde seizoen van programma reist weer terug naar de plekken die in het eerste seizoen in 2011 ook al werden bezocht. Toen ging de reis via het Italiaanse Livorno naar Corsica en vervolgens naar Sardinië. Diezelfde route nemen van Os en haar kamperende senioren dit jaar weer.

Bij Beau of de Blue zones op bezoek?

Vanuit Liverno gaat het dit jaar naar Bastia op Corsica. Dan rijden ze langs de ruige Corsicaanse westkust naar Bonifacio. Vanuit deze havenplaats varen ze dan naar Sardinië. Welke mooie kusten en leuke bergdorpjes ze daar precies aandoen is niet bekend. Misschien parkeren ze de camper wel in de tuin van de villa waar Isola di Beau werd opgenomen! Of misschien stoppen de ouderen even in een van de Blue zones die Sasha de Boer al een keer zo mooi portretteerde. Op deze plekken worden mensen veel ouder dan elders in de wereld.
Na 33 dagen is het gezelschap weer terug in Livorno.

Locaties We zijn er bijna

Martine en de kampeerders bezoeken in ieder geval de La Maddalena eilanden in het Noorden van Sardinië. In een interview met de site Campingtrend liet Martine weten enorm onder de indruk te zijn van deze Cariben van de Middellandse Zee. Zeker is ook dat ze de leuke stad Algerho bezoeken die een beetje Spaans, of beter gezegd Catalaans aandoet, want in taal staan de straatnamen onder de Italiaanse naam. De hoofdstad Cagliari krijgt ook een bezoek.

Kijkcijferkanon

We zijn er bijna naar Sardinië
Foto: Omroep Max

Het programma is al jaren een kijkcijferkanon. Slow-TV noemen wij het en dat spreekt kennelijk aan in een tijd waar de meeste programma’s met snelle shots in een hoog tempo voorbij schieten. Met de sfeer van Rail-away, keuvelt het gezelschap over de alledaagse dingen van de reis en het leven. Iedereen kan zich herkennen in deze gewone mensen en ondertussen trekken de fraaie landschappen voorbij. Dat die fraaie omgeving dit keer op Sardinië is, maakt dat we de avonden in augustus zeker even thuis blijven.

We zijn er bijna naar Sardinië
Foto: Omroep Max

Oude bekenden en nieuwe gezichten

Dit seizoen van We zijn er Bijna! gingen er 18 echtparen, 2 buurvrouwen en 1 alleenreizende man mee. Op Sardinië trokken ze in 20 dagen langs campings met stille stranden en diepblauwe zee.
In de 1e aflevering maak je kennis met Gerard en Giesela. Naast ervaren reisleiders gaan zij ook regelmatig op pad als Europese campinginspecteurs. Oude bekenden van 10 jaar geleden zijn Japik en Jelly uit Friesland. Ze zijn helemaal niets veranderd!

Brenda en Renée zijn twee buurvrouwen. Brenda trok vroeger samen met haar man in hun camper door Europa; Renée en haar echtgenoot maakten vooral lange reizen door Azië. De vrouwen leerden elkaar als buurvrouw kennen na het overlijden van hun mannen en werden vriendinnen. Ze besloten samen het groepskampeeravontuur aan te gaan en rijden met de groep mee in de camper van Brenda, maar slapen doen ze apart. Daarvoor kocht Renée vlak voor de reis een kruiptentje.

Vanaf 21 augustus op NPO 1

Het nieuwe seizoen van We zijn er bijna is vanaf 21 augustus te zien bij Omroep Max op NPO 1. Lees meer over vakanties op Sardinië, het eten en actuele tips.

Dit zijn de eerste beelden van We zijn er bijna naar Sardinië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button