NieuwsVakantie

Waterparken in Italië

Met de steeds hoger wordende zomertemperaturen in Italië is een beetje afkoeling op z’n tijd meer dan welkom. Daarom hier een aantal waterparken in Italië die we je zeker zouden aanbevelen.

Met een kustlijn van duizenden kilometers en honderden meren is er aan water geen gebrek in Italië. Maar voor een beetje extra fun, geen hete kiezels onder je voeten, gekke beestjes of peperdure strandbedjes, is het aquapark een perfect alternatief. Voor de kinderen kan zo’n dag sowieso al niet stuk. Overal in het land zijn prachtige waterparken. Vaak liggen ze bij de drukkere toeristengebieden zoals bij het Gardameer, Venetië, Rimini, aan de Toscaanse kust en bij Rome.

Waterparken in Noord-Italië

Aquafan, Riccione (bij Rimini)

Waterparken in Italië
Waterparken in Italië
Voor de kleintjes is de StrizzaCool fantastisch

Een van de beste waterparken is Aquafan in Riccione. Het is één groot (en luidruchtig!) spektakel. In het park vind je talloze glijbanen, rubberboten en een golfslagbad. Toppers zijn de Kamikaze, de Extreme River en de Black Hole. In deze laatste attractie duik je in de totale duisternis. Brrrr!

Voor de kleintjes is de StrizzaCool fantastisch. Bij de Poseidon kan je je laten verwennen in massagebaden.

www.aquafan.it

Caribe Bay, Lido di Jesolo (bij Venetië), hoogste glijbaan van Europa!

Waterparken in Italië

Caribe Bay (voorheen Aqualandia) ligt bij Lido di Jesolo, dat is de landtong tegenover Venetië met vele campings en hotels. Dit is echt een van de, zo niet het beste park van Italië. Hier hebben ze zich laten inspireren door de Mexicaanse stranden van Yucatan. Wit zand, palmbomen, chiringuitos, oases en parasols van bananenbladeren. Helemaal in stijl!

In totaal zijn er 27 attracties met onder andere de hoogste glijbaan van Europa. Deze is 42 meter hoog en heeft een helling van 60 graden. De Scary Falls heet hij, niet ten onrechte. Voor de kleintjes is er de Pirates Bay, een lagune met een groot strand en attracties.

www.caribebay.it/en

Parco Aquatico Cavour, 15 autominuten van Peschiera del Garda

Waterpark Cavour ligt in Valeggio, niet ver van het Gardameer. Dit is een uitstekend park dat al eens prijzen won. Het heeft met gemiddeld een 4,5 ook uitstekende reviews op Google. Uiteraard zijn er veel glijbanen maar er is ook een prachtig zandstrand met palmbomen (zie foto) en animatie. Spannend zijn de Water Lagoon met vier zwarte gaten, de kleine waterburcht, de Tibetaanse brug en het spel met het grote watervat, dat indien het omkiepert een kleine tsunami over je heen laat komen. Leuk om te lezen vonden we de Kneipp route, waar de bekende firma kennelijk aan heeft meebetaald. Hier staat wellness centraal. Dat kan je doen samen met het fitnessparcours en zo rij je als herboren weer naar je tent!

www.parcoacquaticocavour.it

Legoland Waterpark, Gardaland (bij het Gardameer)

Waterparken in Italië

Het derde waterpark in Noord-Italië dat zeer de moeite waard is, is het LEGOLAND® Waterpark van het pretpark Gardaland. Dit was het eerste waterpark geheel in Lego thema in Europa. Overal zie je de bekende poppetjes en bouwstenen terugkomen. Een kleurrijk geheel. Probeer bijvoorbeeld zeker de River Adventure. Bij het onderdeel Beach Party zien we zeven glijbanen waarmee je als een raket het water in schiet. Voor de allerkleinsten is er natuurlijk Duplo, met allemaal leuke waterattracties. Voor het Legoland Water Park moet je wel extra kaartjes kopen.

Website

Caneva World, Lazise, Gardameer

De Stukas BOOM is dé attractie van Canevaworld

Canevaworld (voorheen Gardaland Waterpark en het eerste echte waterpark van Europa) ligt net als Legoland Waterpark en Parco Aquatico Cavour aan de zuidoostkant van het Gardameer. Je kan dus kiezen als je daar op een van de vele campings zit en dat wordt lastig want alle parken zijn modern en van hoge kwaliteit. Canevaworld krijgt van de 10.000 reviews op Google gemiddeld een 4,3 en dat is hoog. Dit park is onderdeel van een groter geheel waar ook Movieland onder valt. Je kan ook combikaartjes kopen.

Hier denk je even dat je op een verlaten eiland in de Cariben bent maar de harde muziek helpt je snel uit die droom! Wel is er mooie tropische beplanting en ligt er wit zand op het strand. In totaal zijn er 15 waterattracties waarvan de spannendste de Shark Bay, Crazy River en de Anaconda zijn. Baas boven baas is de Black Hole 2 en hele hoge Stukas BOOM.

Mama kan lekker liggen op een bedje aan het strand, meedeinen in het golfslagbad, dansen met de aquagym of een Spritz bestellen op het terras.

www.canevaworld.it

Mirabeach, vlakbij Ravenna, Adriatische kust

Langs de kust bij Ravenna zijn talloze hotels en campings dus een prima plek voor waterpret in de zee. Het strand is daar van zand maar glijbanen zijn er niet. Die vind je wel in waterpark Mirabeach. Dat is een onderdeel van het grote pretpark Mirabilandia, hemelsbreed een kilometer of vijf van het strand. Een spannend kasteel, wildwaterbanen met onderwaterspuiten en voor papa en mama een plekje om de kleur bij te werken; het is er allemaal. De Rio Diablo is een hele hoge glijbaan die alleen voor de echt dappere waterstrijders is weggelegd. Tot slot is er voor groot en klein animatie met spelletjes, dansen en muziek.

Mirabeach is niet zo groot als de op zichzelf staande waterparken. Je kan een los kaartje kopen of een combi met het pretpark.

mirabeach.mirabilandia.it/en

Waterparken in Toscane en Midden-Italië

Acqua Village vlakbij Grosseto

Waterparken in Italië

Aan de Toscaanse kust horen we in de zomermaanden vaak veel Nederlands dus daarom noemen we als eerste Acqua Village vlakbij Grosseto. Het park ligt een half uurtje rijden van de bekende Camping Albatros, waar veel landgenoten met de kids van de vakantie genieten.

Hier vormen exotische eilanden het hoofdthema met spannende namen als het golfeiland Kauai, de geheel donkere kronkelglijbaan Ukulene. De Walu glijbaan staat in het teken van muziek en vanaf de Surfing Hill glij je lekker in een opblaasband naar beneden. Moku is het eiland voor de allerkleinsten.

www.acquavillage.it

Acqua Village vlakbij Cecina 

Ook vlakbij de stad Cecina aan de Toscaanse kust, iets ten noorden van het waterpark hierboven, is een mooi park van Acqua Village. Hier is het vulkanisch eiland met vuurglijbaan een van de toppers.

Acquapark Crocodile: Budget tip voor Trasimeno meer en Zuid-Toscane

20 minuten van Arezzo en een half uurtje van het meer van Trasimeno ligt het Acquapark Crocodile in het plaatsje Marciano. Dit is meer een uit de kluiten gewassen zwembad, maar met een entreeprijs van 7 tot 10 euro een stuk minder duur dan de andere grote waterparken waar je al snel het dubbele betaalt. Wel lezen we bij de recensies dat het wat verouderd is. Gemiddeld scoort dit park met een 3,5 lager in Google dan de grote parken hierboven.

www.ilcrocodile.com

Waterparken bij Rome: Zoomarine en het nieuwe MagicSplash

Waterpark Zoomarine bij Rome is een soort Dolfinarium maar heeft ook 19 waterattracties

Waterpark Zoomarine ligt in Torvaianica, dat is aan de kust bij Rome tussen Ostia en Anzio. Een mooi gebied met stranden die je vanuit Rome vrij makkelijk met het OV kan bereiken (lees meer). Zoomarine is eigenlijk een soort Dolfinarium, maar er zijn ook 19 waterattracties voor het hele gezin. Nieuw in 2023 is de Splash, een prachtig zwembad met 7 glijbanen en allemaal speciale waterfun apparaten.

Zoomarine.it

Nieuw: MagicSplash, onder Rome

Zomer 2023 opende het Italiaanse pretpark MagicLand een waterpark van 40.000 vierkante meter. MagicSplash heet het nieuwe deel van het park dat een groot Caribisch eiland moet voorstellen. Hoogtepunt is de Onda del Caribe, een golfslagbad van 2000 vierkante meter dat golfen van 1,5 meter produceert. Verder staan er 1.700 ligbedjes klaar op het Playa del Sol met 10.000 m2 wit zand. De Lazy river is bijna 400 meter en met 16.000 tropische planten (bananenbomen!) en palmbomen, waan je je echt op een tropisch eiland.

Het waterpark kan je via een eigen ingang of via de ingang van MagicLand zelf bereiken. Een dagkaart kost €14,90. Ga je vanaf 14.00 dan is het goedkoper. Het nieuwe park ligt in Valmontone, even onder Rome. Overigens kampte het park de eerste weken met veel technische problemen, waardoor het na de opening op 14 juli al snel weer de poorten sloot. 1 juni 2024 gaat het weer open staat er op de site.

Waterparken in Zuid-Italië

Etnaland, vlakbij Catania, Sicilië

In Zuid-Italië beginnen we dit lijstje met Etnaland dat aan de zuidkant van de vulkaan gelegen is. Vanaf de toeristengebieden aan de kust moet je er binnen het uur kunnen komen. Dit park heeft 25 waterattracties, waaronder de gigantische Crocodile Rapids. Ook hier kan je weer via een wilde rivier in opblaasbanden naar beneden. Zwembaden zijn er voor groot en klein en lekkere ligweides. Etnaland krijgt van meer dan 10.000 bezoekers gemiddeld een 4,6 (van 5).

www.etnaland.eu

AcquaPark Odissea 2000, Cosenza. Calabrië

AcquaPark Odissea 2000 is een van de waterparken in Italië in het Zuiden van het land.

Veel Italianen vieren vakantie in Calabrië maar niet veel Noord-Europeanen. Ben je er toch dan is het waterpark AcquaPark Odissea 2000 bij Cosenza de moeite waard. De Black Polifemo is met 22 meter hoog letterlijk een hoogtepunt, net als de Grote Olympus en de Omero Jump waarbij je een vrije val maakt. De Chimera is de enige in zijn soort in Europa claimt het park. Hier liggen er 8 glijbanen naast elkaar die als een echte Italiaanse spaghetti door elkaar bewegen, maar beneden op hetzelfde punt uitkomen.

Voor de kleintjes is er het eiland Galatea waar ze lekker vrij kunnen bewegen. Tot slot is er genoeg entertainment zodat je je echt geen moment verveelt.

odissea2000.it

Acquazzurra Acquapark

Acquazzurra Acquapark ligt op 45 autominuten van Taranto in Puglia en ongeveer even lang van cultuurstad Matera. Ook hier weer de bekende recepten met een Pirateneiland voor de kids tot 10 jaar, de Water Roller Coaster voor de groteren die ook uit hun dak zullen gaan met de Kamikaze-glijbanen. Verder zijn er verschillende zwem- en bubbelbaden.

acquazzurrapark.net

Mei 2024 heropening waterpark Licola (Napels)

Waterpark Licola bij Napels heropent 28 mei de poorten onder een nieuwe naam: ‘Acqua Flash’. Het ooit succesvolle park ging in 2029 failliet er is nu opnieuw geïnvesteerd voor een doorstart. Op het enorme terrein wordt ook een groot stadion gebouwd voor evenementen en concerten.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button