NieuwsSmaken

Wat wordt het beste Italiaanse restaurant van Nederland?

Om de echte Italiaanse keuken te proeven hoef je niet perse naar Italië. Italiaanse restaurants (en restaurants die zich zo noemen) zijn er weliswaar genoeg maar vele hebben zich aangepast aan de Hollandse voorkeuren en gebruiken. Een aantal restaurants doet gelukkig geen concessies aan smaak en traditie. De beste van deze selecte groep zijn genomineerd voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar. De genomineerden met bekende en minder bekende namen vallen op door hun diverse uitstraling. Waar het ene restaurant modern is ingericht kiest het andere ook op het gebied van de inrichting om trouw te blijven aan de sfeer van restaurants in Italië. De liefde voor de echte Italiaanse keuken hebben ze allen gemeen. De criteria om voor de award in aanmerking te komen waren namelijk;

  • De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn.
  • De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten.
  • De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.
Italië Magazine

De driekoppige jury bestond uit Angélique Schmeinck, voormalig sterrenchef, een van de twee vrouwelijke meester-koks van Nederland en schrijfster van culinaire boeken als Smaakvrienden en Een mond vol kunst, dat bekroond werd als Meest Innovatieve Kookboek van de Wereld bij de Gourmand World Cookbook Awards.
Angélique vond twee heren aan haar zijde, Karel Bagijn, fijnproever, al meer dan dertig jaar culinair journalist en redactielid van www.bijzondererestaurants.nl en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine, enthousiast hobbykok en groot liefhebber van de Italiaanse keuken.

Na uitvoerig overleg (en het nodige eten) kwam de jury tot de volgende lijst van tien genomineerden gekomen, waaruit de winnaar zal worden gekozen op 12 september. In de komende editie van Italië Magazine ,die eind september verschijnt, leest u een uitgebreide reportage over alle genomineerden en natuurlijk de winnaar.

De genomineerden in willekeurige volgorde

 

Bekijk ook de uitslag!

Meer lekkere Italianen volgens het blad Lekker

5 reacties

  1. Eindelijk in een overzicht echte Italiaanse restaurant in nederland. Erg leuk initiatief en prefect voor de Italiaanse liefhebber in Nederland.

  2. Da Bruno in Blaricum! Hier klopt alles: De heerlijke Italiaanse gerechten met de beste producten, de sfeer en de mooie wijnkaart. Je kan in Da Bruno kleinere gerechten bestellen als ook de gewone portie. Zalig, je kan dus eigenlijk alles proeven! Hier proef ik Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button