NieuwsPizzaSmaken

Wat is een pizzaoven?

Het weer leende zich er de afgelopen dagen perfect voor; heerlijk samen kokkerellen in uw eigen tuin, in het meest simpele maar ook het meest veelzijdige kookapparaat ooit, de steenoven! Een stukje Italië in je eigen achtertuin, dat maakt van een gewone doordeweekse zomerse dag meteen weer een vakantiedag!

Een steenoven bakt met vochthoudende hete lucht waardoor je op een hogere temperatuur én met een kortere baktijd kunt werken. Gerechten worden daardoor mooi gebruind aan de buitenkant en toch sappig aan de binnenkant. Bijvoorbeeld vleesgerechten of een mooie groenteschotel.

Tot op heden is de met vuurvaste steen opgebouwde oven de beste manier om pizza’s en brood in te bakken, dat zal elke bakker je kunnen bevestigen. De prachtige ambachtelijke broden die deze steenoven bakt: de houtgestookte oven is de enige oven die dat kan. Of een pizza met een mooie dunne krokante bodem die niet is uitgedroogd omdat hij té lang in de oven moet blijven liggen.

HR fotos website 034Eeuwenoud principe

Het basisprincipe van de houtgestookte steenoven is weinig veranderd in de laatste 2000 jaar. Al sinds de oudheid weten ovenontwerpers dat een stenen ovenkoepel, door middel van hout verhit, de ideale plaats is voor het bereiden van de meest uiteenlopende gerechten. De ovens die men in Pompeï heeft ontdekt zijn nog steeds gelijk aan de pizzaovens die nu in Napels en inmiddels over de hele wereld in de pizzeria’s gebruikt worden.

Wist je bijvoorbeeld dat …

 • Pizza’s in 90 seconden afgebakken worden in de pizzaovens van Fornitalia.
 • Ook andere gerechten een hele bijzondere smaak krijgen van deze houtovens.
 • De Fornitalia tuin/pizzaovens in 15-40 minuten opstoken op pizza-bak-temperatuur (afhankelijk van de maat en het model van de oven)
 • De vloer dan zo’n 350 °C en de koepel 450 – 500 °C heet zijn.
 • Geen enkele andere houtoven die snelle opwarmtijd kan evenaren.
 • De Fornitalia steenovens in de ochtend nóg warm zijn. Het bewijs voor een perfecte isolatie.
 • De Fornitalia tuinovens thuis worden afgeleverd, en indien u dat wenst; compleet met alle benodigde isolatiematerialen
 • Fornitalia heeft als doel: De beste prijs/kwaliteitsverhouding!
 • Vergelijk zelf de prijzen met de andere leveranciers van Italiaanse pizzaovens, maar tel daar wel álle extra materialen bij die bij Fornitalia standaard meegeleverd worden, omdat u ze toch nodig heeft voor een optimale werking van uw oven.
 • In tegenstelling tot de meeste andere producenten van pizzaovens; gebruikt Fornitalia zowel voor de particuliere markt, als voor de professionele markt; dezelfde topkwaliteit professionele materialen. Dit is belangrijk voor de prestaties van uw oven!
 • Fornitalia levert de allereerste authentieke houtgestookte pizzaoven die écht gemakkelijk zelf af te bouwen is.

Meer informatie op www.fornitalia.nl

fornitalia-logo
brandendvuurtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button