Kunst, film, muziekNieuws

Vrijthofconcert André Rieu in teken van zijn geliefde Italië

Het is inmiddels een traditie dat André Rieu ‘zijn’ Vrijthof in Maastricht iedere zomer omtovert in een groot openluchttheater. 4 juli begon hij zijn concertreeks die 20 juli eindigt. Er zijn nog kaarten voor 18, 19 of 20 juli!

Het is dit jaar extra de moeite waard om er bij te zijn want Italië is het grote thema. Het plein is getransformeerd tot Klein Venetië. Het Dogepaleis (Palazzo Ducale) van veertien meter hoog en de Rialtobrug vormen het decor voor de wereldberoemde artiest. Alle leden van het Johann Strauss Orkest en de meester zelf komen op in Ape’s, de bekende driewieler van Piaggio.

Favoriete vakantieland Andre Rieu is Italië

Legendarisch concert in Cortona

Het Italiaanse thema is niet geheel onlogisch, want er is immers geen Nederlandse stad te vinden die dichter bij Italië ligt. Maar de Maestro is zelf ook Italiëfan. Het is zijn favoriete vakantieland vertelde hij voorafgaande aan de optredens. “Eens in de zoveel jaar proberen we met het hele gezin een paar dagen naar Rome te gaan. De sfeer die daar hangt is heerlijk en uniek. De vele muzikanten op straat, de ijsjes op iedere hoek, de talloze koffiebarretjes. Sinds kort gaan ook onze kleinkinderen mee en dat maakt het natuurlijk nog leuker.”

Legendarisch vonden wij zijn optreden in Cortona (Toscane) waar hij het razend enthousiaste publiek in vloeiend Italiaans toesprak. Even Googlen is de moeite waard of bekijk zijn vertolking van het Love Theme van The Godfather. Rieu componeerde ook drie stukken voor de succesfilm Toscaanse bruiloft.

Vooraf werd gefluisterd dat Andrea Bocelli een gastoptreden zou doen maar dat was ijdele hoop. Rocco Granata was er wel maar die hoefde ook niet zo ver te rijden om Marina te zingen!

Niet in Italië optreden

“Er is maar één land waar ik niet speel en dat is Italië”, zei André Rieu ooit in een interview met Humberto Tan. “Daar ga ik op vakantie en op deze manier kan ik daar tenminste lekker op een terrasje zitten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button