Vrijdag 20 januari 2017, Ik vertrek in Italië

Veel Nederlanders dromen ervan om naar Italië te emigreren. Sommigen doen het ook echt. Op 20 januari staat de aflevering van het TV-programma Ik Vertrek weer in het teken een Italiaans avontuur. 

Dit keer gaat het over de Limburgers Marcel (48) en Natasja (44) Janssen die gek zijn van Italië (zie foto). Het land is elk jaar hun vaste vakantiebestemming, ze eten iedere dag pasta en hun kinderen hebben Italiaanse namen: Luca (14), Dante (12) en Giulia (10).

De stemming is dus opperbest als ze na jaren van voorbereiding naar Umbrië vertrekken om daar een Agriturismo met minicamping te gaan leiden. Geld om de boerderij over te nemen is er alleen niet en dus willen ze het pand in het pittoreske San Venanzo eerst huren. Tot zover loopt alles gesmeerd en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Totdat, inmiddels verhuist, het huurcontract getekend moet worden. Tot ieders verbazing eist de eigenaar plotseling een bankgarantie en daar kan de familie niet aan voldoen. Hun Italiaanse droom spat als een zeepbel uit elkaar…

Natasja en de kinderen willen blijven om een ander pand te zoeken, maar voor Marcel is het Italië-avontuur wel mooi geweest. Wordt het een doorstart óf een remigratie voordat het nieuwe leven goed en wel begonnen is?

Nieuwsgierig hoe het afloopt? Bekijk alvast de website van de agriturismo. www.agribelvedere.it.

umbrie-ik-vertrek-aflevering

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*