Italiaanse modeNieuwsStile Italiano

Voor € 11.000 in het Armani-hotel, een paar tientjes voor de Versacejurk bij H&M

In de economische discussie van de afgelopen weken wordt Italiaanse ondernemers nogal eens verweten traditioneel en weinig innovatief te zijn. Voor de Italiaanse mode-ontwerpers geldt dat in ieder geval niet. Zij spreiden tegenwoordig het risico en verkopen hun merknaam aan de hoogste bieder.

Zo is vanaf vandaag de speciale collectie die Donatella Versace voor H&M ontwierp te koop. Dit leidde al meteen tot een overbelaste website van de modegigant, en ongetwijfeld zien we snel beelden van dames die als hongerige wolfen op truitjes en hempjes van het Italiaanse stijlicoon duiken. De collectie bestaat naar verluidt uit veel leer, prints en kleur en omvat naast dames- en herenkleding ook een aantal interieurartikelen. De artikelen zijn vanaf vandaag 10.00 uur beschikbaar in 300 winkels wereldwijd. Maar de vraag is tot hoe lang…

Giorgio Armani

Giorgio Armani is al even actief in het hotelwezen. Hij heeft al een hotel in Dubai, in Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Vorige week opende het Palazzo, het tweede zeer luxueuze hotel van de ontwerper in Milaan. In het gebouw dat met een bijpassende celebrity-party werd geopend, kan de gast zich ook de nieuwste creaties aanmeten in de Armani Privé boutique. Net als grootheid Cruijff heeft ook Armani van veel zaken verstand want voor de inwendige luxe is er het Armani/Nobu restaurant.

Het nieuwe Palazzo hotel van Armani in Milaan

Een slimme investering met een ijzersterk merk. Volgens Armani zelf was het project gedreven door de liefde voor zijn stad Milaan waar hij eind jaren vijftig als ‘nobody’ aankwam om vervolgens de wereld te veroveren. Kamers vanaf € 500,- tot € 11.000,- per nacht voor de presidentiële suite.

Nieuwe missie voor Missoni

De lobby van het Missoni hotel in Edinburgh

Ook het Italiaanse modemerk Missoni blijft niet bij zijn leest. Al in 2005 besloot het management zich te richten op het ontwerpen van interieurs. Zo werd in 2005 Hotel Missoni gelanceerd, designhotels volledig door Missoni ingericht. In het Schotse Edinburgh en Koeweit werden de eerste geopend. In 2014 volgen hotels in Turkije, Oman en Brazilië. In augustus werd bekend dat het merk ook een luxe appartementencomplex in Manilla gaat inrichten.
Versace, Armani en Gucci stapten al eerder in de wereld van interieurdesign.

Wilt u nog een glaasje droge Versace mevrouw?

Lees hoe de modeconcerns zich ook met de Italiaanse wijn gaan bezig houden

Links
Missoni hotels http://www.hotelmissoni.com/
Versace bij H&M: link
Het hoogste gebouw ter wereld met Armani hotel: http://www.burjkhalifa.ae/

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button