LazioNieuwsRomeStedenVakantie

Voetbalshirt FC Vaticaan te koop

De voetbalcompetities gaan bijna weer van start en ook die in Vaticaanstad, een van de kleinste landen ter wereld. Er is een Nationaal Elftal en het tenue van dat team is al enige tijd te koop. Zelfs Messi heeft er al eentje! Met zo’n uniek en gezegend shirt kan je nooit meer verliezen!

Je verwacht het niet maar 500 jaar geleden werd er in het Vaticaan al een voorloper van voetbal gespeeld. Dat had ook weer een relatie met het bikkelharde historische voetbal, het Calcio Storico dat nu nog steeds in Florence wordt gespeeld (lees meer) .

Na de oorlog begon in Vaticaanstad zelfs een heuse competitie met acht ploegen en er kwam een nationaal team. In de competitie hebben de Zwitserse gardisten een eigen team net als de priesters en seminaristen. Ze gaven hun ploegen fraaie namen als Fortitudo, Santos en zelfs Petrus & Paulus. Op zondag spelen ze niet, dat snap je.

Vaticaanstad is alleen, als een zeer weinige ‘landen’, geen lid van Wereldvoetbalbond FIFA. Toch is er dus een nationaal team dat heel af en toe een officieuze wedstrijd speelt en dat team draagt een waardig geel tenue, de kleur van het Vaticaan. In het shirt is fraai de afbeelding van de Sint Pieter geweven. Voor zes tientjes is het shirt van jou. Te koop online of in de winkel ter plekke.

Messi

De Argentijnse paus is groot voetbalfan en besloot vorig jaar om Lionel Messi een gesigneerd shirt van Vaticaanstad cadeau te doen. Nadat de ster in Parijs niet happy was dachten we nog even aan een zomerse transfer naar Rome. Maar het werd dus Miami. Messi liet al vaak weten dat het katholieke geloof een grote rol speelt in zijn leven. Hij had de paus al eerder zijn gesigneerde shirts gegeven. Op de foto naast Messi monseigneur Emmanuel Gobilliard uit Lyon.

Bestel het shirt via deze link. Er is ook een trainingspak en sporttas van het nationale team te koop.

Voetbalshirt FC Vaticaan te koop
Deze 8 clubs strijden in de competitie van Vaticaanstad om de ‘landstitel’.
Voetbalshirt FC Vaticaan te koop

Voetbalshirt FC Vaticaan te koop

Voetbalshirt FC Vaticaan te koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button