algemeenNieuwsRegio'sStedenVakantieVenetiëVeneto

Vissen keren terug in de kanalen van Venetië

Elk nadeel heeft z’n voordeel weten van ons voetbalorakel. Na de lockdown van Venetië als gevolg van het Coronavirus, worden de wateren in de stad weer kraakhelder. Vissen keren terug en de bodem van de kanalen is weer te zien.

Op een normale dag vervuilen de duizenden Vaporetti, cruiseschepen en andere vaartuigen het water maar daarvan liggen er nu veel aan de ketting. Ook wordt er veel minder legaal en illegaal geloosd.

Inwoners vertellen dat ze voorheen zelden vissen zagen in het troebele water maar nu hele scholen, net als vroeger toen ze zelf ook wel eens een duik namen. De hoop is dat het meteen een les zal zijn over de manier waarop we onze omgeving en de natuur op de proef stellen, aldus een van de Venetianen.

Cruiseschepen

De discussie over het toelaten van immense cruiseschepen tot het hart van de stad is nog steeds niet verstomd. Vorig jaar september was overal in het nieuws dat de drijvende torenflats niet meer mochten aanmeren maar dat is feitelijk onjuist. Er is nog geen wet die dat voorschrijft. Wel proberen de autoriteiten een deel van de grote schepen net buiten de stad te laten aanmeren. Maar het laatste woord is er nog zeker niet over gezegd.

Er was ooit een goedgekeurd plan van de regering om schepen boven 55.000 ton te weren uit het centrum maar dat werd verworpen toen de Vijfsterrenbeweging aan de macht kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button