Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Vino e Cucina beste Italiaans restaurant van Nederland

Restaurant Vino e Cucina uit Den Haag mag zich een jaar lang Italiaans Restaurant van het Jaar noemen, zo werd in Amsterdam bekend gemaakt. De publieksprijs ging naar Da Pietro in Elburg.

De Siciliaanse Barbagallobroers leiden Vino e Cucina met Italiaanse passie. Angelo in de keuken, Roberto voor de wijn. Oprechte gastvrijheid samen met verse seizoensproducten voor de veelal authentieke Siciliaanse gerechten vormen de basis van het succes en de juryprijs van de verkiezing. Het viel Il Giornale op dat de prijzen relatief bescheiden zijn.

Pietro D’Andrea werd op 13 februari 1963 geboren in Napels en vertrok zoals velen voor de liefde naar ons land om vervolgens met zijn vrouw in 1994 in Elburg Restaurant Da Pietro te starten. Bekende gidsen en keurmerken wisten dit restaurant nog niet te vinden maar het publiek dus wel. Erg leuk is dat Pietro iedere zondag van 12.00 tot 15.00 uur een Italiaanse familiebrunch organiseert, zoals dat in Italië gebruikelijk is.

Al drie jaar organiseert Italië Magazine deze verkiezing om de top van de Italiaanse gastronomie in Nederland te eren. Bekijk de genomineerden van 2013 en de winnaars van 2012 en 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button