Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Vijf Italiaanse kunstenaars exposeren in Ridderkerk

Van 10 tot en met 24 januari organiseert Stichting Grenze(n)loze Kunst de expositie Incontro (ontmoeting) in het Gemeentehuis van Ridderkerk. Er is dan werk te zien van vijf Italiaanse kunstenaars uit de provincie Umbrië.

Maestro Sergio Bizzarri, gepassioneerd romanticus, Emanuela Duranti, fotografe die met licht speelt, Vera Garofalo, doorwerkte abstracties, Gene Pompa, hyperrealistisch en surrealistisch en Alfredo Titta (foto boven), abstract en expressionistisch.

De expositie is een vervolg op de tentoonstelling in Norcia (Umbrië) waar vijf Nederlandse kunstenaars (Toos van Holstein, Alexandra Rusakova, Karin Touw, Bea Verveer en Erna Wouters) hun werk hebben getoond in het museum La Castellina.

Werk van Sergio Bizzarri
Werk van Sergio Bizzarri

Norcia

Norcia, aan de voet van de Apennijnen, ligt aan een belangrijke doorgaande weg van de Ionische-naar de Adriatische zee. De plaats stamt uit de periode ver voor de Romeinen. Afgezien van zijn vele kunstschatten, is het vooral bekend als geboorteplaats van Benedictus, de grondlegger van de Benedictijner Monnikenorde, en als economisch centrum van dit deel van Umbrië.
Bekend is de stad om zijn gastronomie en daarin vooral de kaas, worst, ham en natuurlijk de zwarte wintertruffels. Het was gedurende de grote internationale truffelmarkt Il Nero di Norcia dat de Nederlandse kunstenaars in Norcia exposeerden.

Zowel Ridderkerk als Norcia kunnen bogen op een traditie wat betreft de beeldende kunst. De uitwisseling tussen beide gemeenten was dan ook niet echt verrassend .

De wederkerigheid van exposities, waarbij gebieden opengebroken worden die tot op heden een zeer eigen beeld te zien geven van de in die regio’s aanwezige kunst en kunstvormen, is één van de doelstellingen van Stichting “Grenze(n)loze kunst.

De burgemeester van Ridderkerk en die van het Italiaanse Norcia (Umbrië) alsmede Consul van Italië en de directeur van het museum La Castellina zullen bij de opening op 10 januari aanwezig zijn.

  • Incontro 
  • 10  tot en met 24  januari 2014
  • Locatie: Gemeentehuis van Ridderkerk, Koningsplein 1, Ridderkerk
  • Openingstijden:
  • Maandag: 09:00 -20:00 uur
  • Dinsdag t/m Vrijdag: 09:00 – 16:30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button