Nieuws

Verstappen in 2023 twee keer in Italië

Pak je vakantieplannen er nog even bij. Max Verstappen rijdt ook dit jaar twee keer een Formule 1 Grand Prix in Italië!

Van 19 tot 21 mei staat in het Autodromo Enzo e Dino Ferrari de GP van Emilia-Romagna op het programma. Deze 6e race van het seizoen is in de plaats Imola. Van 1 tot en met 3 september is de GP van Italië op het Autodromo Nazionale in Monza. Dat ligt naast Milaan. Deze race is de 15e van het seizoen. In 2022 wist Max beide races in Italië te winnen. Italië telt dit jaar twee races, eentje minder dan de Verenigde Staten. Alle andere races zijn in verschillende landen.

Een woordje Italiaans

Max is nu de grote man bij het team van Red Bull maar hij zette zijn eerste stappen in de F1 bij het Italiaanse team Scuderia Toro Rosso. Dat was het kleine zusje van Red Bull. Toro Rosso betekent dan ook Rode Stier in het Italiaans. Dit team kwam ooit voort uit het bekende Italiaanse team van Minardi.

In 2018 nam Max een leuke video op met zijn toenmalige teamgenoot Daniel Ricciardo. De heren oefenden hun woordschat Italiaans!

Mugello

Drie jaar geleden werd er op het laatste moment nog een race op het Mugello circuit in Toscane ingelast vanwege corona. Max werd toen derde. De rijders waren zeer enthousiast maar toch slaan ze dit circuit dit jaar weer over. Als je van racen houdt is daar toch van alles te beleven tijdens de vakantieperiodes. Il Gran Prix di Mugello is twee keer per jaar het toneel van de MotoMondiale. In de Toscaanse heuvels, beleef je echt de Italiaanse motorsport. De sfeer is er ontspannen, omdat Italianen hun complete familie meenemen. Dit stukje relatief onbekend Toscane is ook een geweldige vakantiestek.

Verstappen in 2023 twee keer in Italië

Verstappen in 2023 twee keer in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button