algemeenCaffèItaliaanse kado's voor de feestdagenItaliaanse kado's voor MoederdagNieuwsZaken

Verantwoorde hippe damestassen van gerecyclede Italiaanse koffiezakken

Zoekt u straks nog een verantwoord Italiaans cadeautje voor moeders?  De Italian Coffee Handbag is misschien een idee.
Duurzaamheid is de trend alhoewel we dat niet in het Westen hebben uitgevonden. Iedereen kent de beelden van creatieve Afrikanen die van lege verpakkingen de mooiste en meest uiteenlopende nieuwe producten weten te fabriceren. Misschien was het dus ook wel de Italiaanse link met Afrika die een Italiaanse in Lido Degli Estensi op het idee bracht lege, kleurrijke foliezakken van Italiaanse koffie te gebruiken, voor hippe nieuwe handtassen. De bonen komen immers ook vaak van het Afrikaanse continent. Ondernemer Alessandro di Lella ontdekte de tassen vorig jaar, haalde ze naar Nederland en registreerde het concept.

De Italian Coffee Handbags worden nu in Nederland geproduceerd door vakmensen uit verschillende ateliers en sociale werkplaatsen. Het leuke is dat gezien de kleine oplages er echte collector’s items tussen zitten, gemaakt van de zakken (van 1 kilo) van kleine onbekende Italiaanse koffiebranders.

De maker van de tassen doet een oproep om lege koffiezakken (folie) in te leveren. Il Giornale adviseert om een keer in Napels te gaan kijken. Genoeg lege zakken en een mooie oplossing van het afvalprobleem. De zakken komen vanzelf naar Nederland zoals u al op de voorpagina van Il Giornale kon lezen.
Er zijn verschillende modellen variërend  in prijs van 20 tot 30 euro.
Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op http://www.italiancoffeehandbags.nl/

Bekijk al onze Italiaanse Moederdagkado’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button