FlorenceNieuwsStedenVakantieVenetië

Venetië en Florence beste zakensteden Italië

Het Reputation Institute brengt jaarlijks een reputatieranglijst uit met daarop 100 steden. De Italiaanse steden Florence en Venetië scoren daarin erg goed. Beide steden maakten de laatste jaren een opmars op de lijst en staan nu in de top 5. De eerste plaats is er voor Wenen gevolgd door München en Sydney. Florence eindigt net boven Venetië dat plek 5 inneemt.

Steden met een goede reputatie trekken meer toeristen en zijn aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven en investeringen. Ook hebben de producten die uit de stad komen betere exportkansen. Opvallend is dat Rome in het verleden hoog scoorde maar die stad daalt ieder jaar een paar plaatsen op de lijst. Amsterdam is eerste Nederlandse stad.

Wereldwijd worden voor het onderzoek bijna 20.000 mensen uit G8 landen ondervraagd. De geënquêteerden moeten zeggen in welke mate ze genegen zijn de steden te bezoeken, er te wonen, te werken of een evenement te organiseren.

Aantrekkelijke Italiaanse steden

Venetië en Florence beste zakensteden Italië

In onze gedrukte krant van december viel al te lezen dat Ravenna als hoogste scoorde in een recent Italiaans onderzoek naar de meeste aantrekkelijke leefomgeving. Een stad als Bologna doet het ook altijd goed. Deze welvarende universiteitsstad wordt regelmatig gekozen tot slimste stad van Italië (zie bericht)

Sterke Italiaans merken

Hetzelfde bureau onderzoekt ook de reputatie van wereldmerken. Op deze lijst staan in 2014 drie Italiaanse merken in de top 50: Ferrero (22), Armani (26) en Pirelli (37).

De top 15 steden met de beste reputatie ter wereld

1. Wenen
2. Munchen
3. Sydney
4. Florence
5. Venetië
6. Oslo
7. Vancouver
8. London
9. Barcelona
10. Montreal
11. Kopenhagen
12. Helsinki
13. Brussel
14. Amsterdam
15. Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button