Nieuws

Venetiaanse Gondel weer terug in Utrechtse grachten

Arjen Heida was met zijn Venetiaanse gondel jarenlang een bezienswaardigheid in de Utrechtse grachten. Noodgedwongen moest hij stoppen maar Arjen is nu weer terug in i canali onder de Dom!

In de afgelopen jaren trok de geboren Fries met zijn Venetiaanse gondels Cristina en Gemelli aardig wat klanten, maar nog meer bekijks. Ook Italiaanse toeristen weten vaak niet wat ze zien. Hoewel de gondelier vooral verliefde stelletjes en bruidsparen door de grachten ‘duwt’, waren er ook andere arrangementen beschikbaar.

In 2012 moest Arjen stoppen, de gondels stonden zelfs te koop. Heida legt uit: “Het waren een paar roerige jaren voor mij. Zo werd mijn vader begin 2010 ernstig ziek en na een kort ziektebed overleed hij. Daarna was het nog lange tijd onrustig”. De nasleep was totaal onverwacht en dwong Heida andere prioriteiten te stellen. Zo had Heida tijdelijk weer een vaste baan op zich genomen om zo op het andere te focussen. “Zonder die baan had de doorstart hoogstwaarschijnlijk niet plaatsgevonden” volgens Heida. Eind 2014 besloot Heida weer nieuw leven in te blazen in zijn gondeliersbedrijf.

[divider][divider]

De reacties op zijn terugkeer zijn buitengewoon positief en Heida ontvangt weer veel complimenten vanaf de werfkades wanneer hij stilletjes met zijn typerend zwarte gondel voorbij glijdt. Heida kent inmiddels veel nationale en internationale bekendheid met zijn gewaagde initiatief. Zo had hij vorige week nog gasten aan boord uit Brazilië en zelfs uit China die in hun thuisland al gelezen hadden over zijn onderneming. “Het is ongelofelijk wanneer ik dat hoor, hoe geweldig is dat!”, aldus een opgewekte Heida. Na het gebruikelijke onderhoud van de afgelopen winter kwamen de gondels vorige week weer in de Utrechtse grachten te liggen. Heida heeft inmiddels de eerste gondelvaarten er al weer op zitten, voornamelijk buitenlandse toeristen.

De Gondelier van Utrecht
Opstap: Oudegracht t.h.v. nr. 177, Utrecht
06-14959505
www.degondeliervanutrecht.nl

De haar en gondel

Eind mei ook gondelvaren in Haarzuilens!

Een primeur tijdens het Italië Evenement 2015: voor het eerst in de geschiedenis zal er een echte Venetiaanse gondel rondvaren in de grachten van Kasteel de Haar. Even de ogen dicht en je waant je in de kanalen van de meest romantische stad ter wereld. Maar met de ogen open en een zomerbriesje door je haren is het natuurlijk ook niet vervelend om te genieten van de zon en de rust van de kasteeltuinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button