Nieuws

Veel meer Ryanair vluchten naar Italië. Ieren investeren 1 miljard

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair liet premier Renzi vandaag weten dat ze 1 miljard euro in Italië willen investeren. Daarvoor kopen ze volgend jaar 10 nieuwe vliegtuigen en komen er 44 nieuwe vluchten waarmee het aantal passagiers van en naar Italië met 3 miljoen zal stijgen tot 30 miljoen per jaar. 

Begin dit jaar schreven we in onze gedrukte krant nog dat de luchtvaartmaatschappij op ramkoers lag met de Italiaanse overheid. Ze dreigden vluchten van en naar Italië te schrappen omdat de regering de belasting per uitgaande passagier wilde verhogen van €6,50 naar €9,-. Volgens de Ieren om Alitalia te beschermen. Maar die stevige woorden zijn nu verleden tijd. Topman O’Leary prees Renzi de hemel in omdat hij er in is geslaagd om samen met de Italiaanse luchtvaartorganisatie een plan te maken, waardoor regionale luchthavens beter kunnen concurreren met nationale luchthavens. Het groeiplan van Ryanair levert 2.250 banen op voor de Italiaanse luchthavens, aldus O’Leary. De verhoging van de lokale luchthavenbelasting zou nu ook van de baan zijn, de Ieren trekken aan het langste eind concluderen wij…

Eindhoven – Bologna

Een van de 44 nieuwe routes is de vlucht van Eindhoven naar Bologna die vanaf 28 maart 2017 start.
De eerder geannuleerde vluchten naar Pescara (regio Abruzzen) worden weer hervat en als de plannen voor privatisering van de luchthaven van Alghero op Sardinië doorgaan zal Ryanair haar basis daar dit najaar nog heropenen.

Bekijk hier alle low-cost vluchten naar Italië van Ryanair en andere airlines en ook een mooi overzicht van alle luchthavens.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button