HuizenNieuws

Vastgoed crowdfunding voor behoud Italiaanse dorpen

Het in november vorig jaar gelanceerde crowdfunding platform ITS Lending, dat als doel heeft te investeren in vastgoed in wegkwijnende Italiaanse dorpen, is een succes. De eerste resultaten worden nu zichtbaar.

De rente stijgt weliswaar weer wat maar wij steken onze spaarcenten het liefst nog in de stenen. Naar Italiaanse stenen gaat ons hart dan nog eens extra uit. Daarom keken we uit naar hoe het platform ITS Lending van ITS Italy het zou doen. Het vastgoedplatform haalt via crowdfunding investeringen op voor Italiaans vastgoed dat via reguliere wegen lastiger te financieren is. Dat zijn vaak projecten in dorpen waar de (jonge) bevolking is weggetrokken en die daardoor langzaam wegkwijnen.

10% rendement

De investeerder krijgt gegarandeerde rentepercentages tot wel 10% (!) per jaar en daar komt het eventuele rendement op de investering nog bij. Er wordt alleen geïnvesteerd in projecten waar al een koper voor is.

Eerste resultaten

De eerste resultaten worden nu zichtbaar. Voor een pand in de buurt van Lecce werd 50.000 euro opgehaald door 20 Italiaanse en buitenlandse investeerders. In het dorp Mussomeli op Sicilië werd een gebouw in het historische centrum opgeknapt om dienst te doen al woon- en werkruimte voor studenten. In het verlaten historische centrum van Ozieri op Sardinië werd met 45.000 euro een ander historisch pand opgeknapt dat een eerste impuls geeft voor de verbetering van de leefbaarheid van het prachtige dorp.

Op dit moment zien we elf afgeronde projecten op de website staan die allemaal meer geld ophaalden dan was verreist. Slecht één nieuw project staat open. Kijk eens of je interesse hebt op www.itslending.it.

Liever zelf helemaal eigenaar zijn van een huis op de Toscaanse heuvel? Bekijk dan even het actuele huizenaanbod op onze website.

Huis voor één euro

Tot slot zijn er ook nog de inmiddels bekende huizen voor één euro. Een overzicht daarvan vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button