Italiaanse auto'sNieuwsStile Italiano

Varende Fiat 500’s racen door haven Miami

Misschien herinner je je de commercial van Fiat rond de troonwisseling dit voorjaar (bekijk de spot). Vrolijke 500-tjes doken in Italië het water in en dreven vervolgens door de Amstel in Amsterdam waarna ze zo het land op de reden. We zijn niet bij productie van de spot geweest maar helemaal fictie is het inmiddels niet. Ter promotie van de 500 in Amerika werd namelijk een soortgelijke spot gemaakt. Die leverde vervolgens de inspiratie om echt varende 500’s te maken, bovenop een waterscooter!

De varende Fiat’s traden in Amerika al diverse keren op. Een bijzonder fotogeniek hoogtepunt deed zich onlangs voor toen het nieuwe cruiseschip van de Italiaanse rederij MSC, de Divina,  voor het eerst de grote plas overvoer om de haven van Miami aan te doen. In plaats van de spuitende blusboten die traditioneel een feestelijke havenceremonie begeleiden, werd de Divina geëscorteerd door een aantal flitsende 500’s die met een noodgang over het water scheerden. Een waanzinnig mooi schouwspel!

De nieuwe 500 is net als het oorspronkelijke model een echt icoon dat vele creatieve geesten inspireert. Zo maakte het Italiaanse merk SMEG recent een speciale 500 koelkast en liet een Nederlandse uitvaartondernemer de auto ombouwen voor ‘kleine’ uitvaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button