Kunst & CultuurKunst, film, muziekLazioNieuwsRomeStedenVakantie

Van Gogh tentoonstelling in Rome

Vanaf 8 oktober 2022 is een grote Van Gogh tentoonstelling in Rome te zien. Het onlangs heropende Palazzo Bonaparte is de gastheer.

De tentoonstelling laat 60 werken zien waaronder een zelfportret van de kunstenaar uit 1887, drie jaar voor zijn dood. Kaarten en meer info via website van Palazzo Bonaparte

Palazzo Bonaparte

Palazzo Bonaparte links op de foto van het Piazza Venezia

Het volledig gerestaureerde Palazzo Bonaparte was in 2020 nog maar een paar maanden open toen het alweer moest sluiten als gevolg van de coronamaatregelen. De deuren bleven gesloten maar dit voorjaar mochten ze eindelijk open.

Het Paleis van Bonaparte ligt aan de Via del Corso Piazza Venezia naast het Piazza Venezia. Het paleis is vernoemd naar zijn bekendste bewoner, Maria Laetitia Ramolino, moeder van keizer Napoleon Bonaparte.
Het werd in 1660 gebouwd door architect Giovanni Antonio De Rossi in opdracht van de familie d’Aste. Daarna was het eigendom van verschillende families. Het kwam uiteindelijk in handen van een oom van Napoleon. Die liet zijn (half) zus, de moeder van Napoleon, er in wonen toen ze werd verbannen uit Frankrijk, nadat haar zoon de slag bij Waterloo verloor. Ze stierf in Rome in 1836.

Update 4 november 2022

Klimaatactivisten gooien soep op van Gogh

Klimaatactivisten gooiden vandaag groentesoep over het schilderij De Zaaier dat te zien is op de tentoonstelling. Het werk was met een glasplaat afgeschermd waardoor het niet beschadigde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button