Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuwsStedenVakantieVerona

Van Gogh en Mondriaan naar Verona

Tijdens zijn leven kwam Van Gogh nooit in Italië en ook Mondriaan reisde liever over de grote plas naar het westen, maar het werk van de twee wereldberoemde Nederlandse kunstenaars is er niet minder geliefd om bij de kunstminnende Italianen. Vorige week opende in Verona daarom de tentoonstelling Seurat-Van Gogh-Mondrian. Il post-impressionismo in Europa.  

Het Kröller-Müller Museum in Otterlo werkte al diverse keren samen met Italiaanse musea. Ook nu leende het 70 werken aan de Italiaanse cultuurvrienden waaronder 10 van Gogh’s. Ze zijn nog tot 13 maart te zien in het Palazzo della Gran Guardia in Verona.

De tentoonstelling laat de ontwikkeling van de Europese kunst zien in de 19e en 20e eeuw. Het laat het buitengewone kleurgebruik zien en de nieuwe technieken die leidde tot een radicale omslag in het kunstdenken in vergelijking met de oudheid.

In Verona zijn werken uit van Gogh’s tijd in Frankrijk te zien. Zijn penibele persoonlijke situatie daar kwam tot uiting in de penseelstreken op het doek. In de decennia daarna was dit ook het uitgangspunt van Piet Mondriaan. Hij zorgde voor een volgende revolutie.

Plaats: Verona, Palazzo della Gran Guardia
Tickets: € 14,50
Openingstijd: 15.00-19.30 uur

In dit fraaie gebouw is de tentoonstelling te zien
In dit fraaie gebouw is de tentoonstelling te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button