Kunst & CultuurKunst, film, muziekNieuws

Van Gogh dit najaar in Palazzo Bonaparte Rome

Palazzo Bonaparte in Rome gaat weer open. Het kunst en cultuurhuis in het hart van de stad heeft meteen een aantal zeer aansprekende exposities op het programma staan. In het najaar is Van Gogh er te zien.

Het volledig gerestaureerde Palazzo Bonaparte was in 2020 nog maar een paar maanden open toen het alweer moest sluiten als gevolg van de coronamaatregelen. De deuren bleven gesloten maar 5 maart mag dan eindelijk het publiek weer een kijkje nemen.

Het programma begint dan met de Amerikaanse videokunstenaar Bill Viola. Een week later, op 12 maart, opent een tentoonstelling gewijd aan de Italiaanse beeldhouwer Jago die bekend staat om zijn hyperrealistische sculpturen, waaronder een van paus Benedictus XVI. Het beeld doet denken aan de levensechte mensbeelden van Ron Muek.
In het najaar volgt een grote Van Gogh tentoonstelling. Dat beloofd een grote kaskrater te worden.

De moeder van Napoleon

Het Paleis van Bonaparte ligt aan de Via del Corso Piazza Venezia naast het Piazza Venezia. Het paleis is vernoemd naar zijn bekendste bewoner, Maria Laetitia Ramolino, moeder van keizer Napoleon Bonaparte.
Het werd in 1660 gebouwd door architect Giovanni Antonio De Rossi in opdracht van de familie d’Aste. Daarna was het eigendom van verschillende families. Het kwam uiteindelijk in handen van een oom van Napoleon. Die liet zijn (half) zus, de moeder van Napoleon, er in wonen toen ze werd verbannen uit Frankrijk, nadat haar zoon de slag bij Walerloo verloor. Ze stierf in Rome in 1836.
Vorig jaar stond Elba nog helemaal in het teken van Napoleon naar aanleiding van zijn 200e sterfdag.

Meer info

Kijk voor informatie en het tentoonstellingsprogramma van Palazzo Bonaparte op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button