Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)NieuwsVakantie

Neem een duik in warm en waterrijk Valsugana!

Ik doe de wandelschoenen uit en loop het Levicomeer in. Het heldere water voelt weldadig en de vermoeidheid van de prachtige wandeling glijdt van me af. Het is het einde van de dag maar nog heerlijk warm en we duiken één voor één kopje onder bij de ondergaande zon. ’s Avonds lopen we naar de pizzeria aan het water waar alles ‘buonissimo’ smaakt en we plannen voor de komende dagen maken……

Ervaar Valsugana!

Meren, bergen, fiets- en wandelpaden, hutten, musea, forten, kastelen….er is zoveel te zien en te doen. Bij het VVV kantoor hebben we de folder “Esperienza Valsugana” (Ervaar Valsugana) ontvangen; een grote variëteit aan activiteiten voor groot en klein.

Bovendien zijn talrijke activiteiten gratis middels de Trentino Guest Card die veel accommodaties aan hun gasten verstrekken. Met deze Card is tevens het gebruik van het openbaar vervoer in de provincie Trentino gratis, net als toegang tot tientallen musea, natuurparken en kastelen.

In het groene hart van de vallei liggen de meren van Levico

Neem een duik in warm en waterrijk Valsugana!

  en Caldonazzo  

Wij zijn geïnteresseerd in een bezoek aan de grotten bij Castello Tesino in het Lagoraigebergte en melden ons aan voor de volgende dag. Na een korte wandeling over een fraai bospad komen we bij een verborgen ingang en bezoeken we de grotten die indrukwekkend zijn en de extra informatie maakt het nog interessanter.

Het stalen ros en kunstige natuur

Omdat we niet kunnen kiezen, plannen we voor de volgende dag 2 activiteiten. ’s Morgens starten we in Levico Terme bij het VVV kantoor voor een easy bike tour met gids. We maken een mooie tocht van een paar uur waarbij we soms wat hoogteverschil maken maar het is allemaal prima te doen. Prachtig is het mooie panoramapunt op het Levicomeer dat we zonder gids zeker niet gevonden hadden.

Na terugkomst een lekker broodje mozzarella/tomaat aan het water en vervolgens stappen we in de bus naar kunst- en natuurpark Arte Sella nabij Borgo Valsugana. Wat een prachtig park is dit….. we maken een wandeling langs de meest uiteenlopende kunstwerken, van natuurlijke materialen middenin de natuur, en de sfeer ter plaatse is ronduit mystiek.

Neem een duik in warm en waterrijk Valsugana!

Foto: @Arte Sella Roberto Conte

Aperitief op het water

Morgen houden we het rustig! En inderdaad we liggen heerlijk aan het water van het Caldonazzomeer, zwemmen, zonnen en rusten lekker uit. In de loop van de middag verplaatsen we ons naar het Levicomeer voor een aperitief op een e-boot.

Aperitief op het water! Foto: @Storytravelers

Deze leuke elektrische boot dobbert rustig over het water terwijl we genieten van een ‘Spritz’ en toosten op de heerlijke vakantie. We hebben nog een paar dagen te gaan en we zullen nog een schitterende bergtocht met gids maken en een keer in de ochtend gaan suppen (stand up paddle).

We concluderen dat de activiteiten goed zijn georganiseerd en de lokale gidsen vertellen leuke wetenswaardigheden en brengen ons op plaatsen die we wellicht zelf niet zo snel hadden gevonden. Top ervaring in Valsugana Lagorai!

Meer informatie: www.visitvalsugana.it

Neem een duik in warm en waterrijk Valsugana!
Kunst in de natuur. Arte Sella

Meer informatie: www.visitvalsugana.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button