NieuwsRegio'sUmbriëVakantie

Tips voor het Lago Trasimeno in Umbrië in Italië

Het Trasimeense meer ligt in het midden van Italië in de regio Umbrië, bijna op de grens met Toscane. Het is 128 vierkante kilometer groot en daarmee het vierde meer in Italië. In tegenstelling tot de meren in het noorden van Italië wordt dit meer alleen gevuld door regenwater.

Het Lago Trasimeno is ondiep, het diepste punt is ongeveer 6 meter. Zijn er veel droge jaren achter elkaar dan zakt het waterniveau. Tijdens regenperiodes stijgt het weer. Het is daardoor een ideale habitat voor vele vissoorten en trekvogels hebben het hier erg naar hun zin. Bij de Oasi La Valle kun je hier meer over leren.

Tips voor het Lago Trasimeno in Umbrië in Italië

Eilanden

In het meer zijn drie eilanden: de Isola Polvese, de Isola Maggiore en de Isola Minore. De laatste is een privé eilandje en kan niet bezocht worden. Er gaan lijnboten van Passignano sul Trasimeno, van San Feliciano en van Castiglione del Lago naar de twee andere eilanden.
Isola Maggiore is het enige eiland dat nog bewoond is door een handvol mensen. Hier zijn ook lekkere restaurantjes en kun je een leuke wandeling over het eiland maken. De overlevering vertelt dat in 1211 Sint Franciscus op dit eiland de vasten tijd doorbracht.
Isola Polvese is een natuurpark. Hier is een barretje, een strand, de overblijfselen van een kasteel en een abdij. Een rondwandeling over het eiland duurt een klein uur.

Tips voor het Lago Trasimeno in Umbrië in Italië
Klokkentoren op Isola Maggiore

Leuke dorpjes

Rondom het Trasimeense meer liggen verschillende dorpjes waarvan Passignano sul Trasimeno en Castiglione del Lago de grootste zijn en wellicht het meest toeristisch. In Castiglione del Lago is op woensdagochtend een gezellige markt. Sla vooral Castel Rigone niet over maar ook San Feliciano, Monte del Lago, Paciano en Panicale. Net over de grens in Toscane ligt Cortona, een ommuurd Etruskisch stadje . Rondom het meer zijn overal strandjes en op verschillende plekken kan men watersporten beoefenen. Bij de meeste strandjes kun je waterfietsen of kano’s huren.

Tips voor het Lago Trasimeno in Umbrië in Italië
De markt in Castiglione del Lago

Restaurantjes rond het meer van Trasimeno

In ieder dorp zijn lekkere restaurantjes, een paar kennerstips:

  • Pizzeria Il Vecchio Mulino in Tuoro sul Trasimeno (link)
  • Ristorante l’Oso op het eiland Isola Maggiore (link)
  • Osteria Le Scalette in Castiglione del Lago (link)

Vakantiehuizen en agriturismo’s rond het meer

Voor meer informatie over de omgeving van het Trasimeense meer en mooie vakantiehuizen zie de website van Villa in Umbria.

TuoroBeach
Tuoro Beach
zonsondergang-sanfeliciano
De zonsondergang in San Feliciano
vissersboten

Hotels rond het meer van Trasimeno

Booking.com

Fietsen rond het meer van Trasimeno

Een rondje om het meer fietsen wordt steeds leuker en gemakkelijker nu langzaam aan de fietspaden steeds beter en langer worden. De website Vakantiesnaaritalië.nl maakte dit artikel en deze leuke video.

Tips voor het Lago Trasimeno in Umbrië in Italië

Tips voor het Lago Trasimeno in Umbrië in Italië

Een reactie

  1. In Castiglione del lago hebben wij ook fantastisch gegeten bij het Restaurant La Capannina, direkt aan het meer gelegen. In Tuoro sul Trasimeno zit ook een heel lekker restaurant vlak aan het water, dat heet ONDAROAD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button