Alto Adige (Trentino - Zuid Tirol)Italiaanse merenNieuwsRegio'sVakantie

Ontdekken en ontspannen. Dat is vakantie in Valsugana!

Wat wil je als eerste doen als je net aankomt in Valsugana? Natuurlijk een duik in het Levico- of Caldonazzomeer. Het Levicomeer ligt tussen groene hellingen en lijkt op een fjord. Het Caldonazzomeer is groter en heeft veel stranden. Het belangrijkste dat beide meren heerlijk warm en schoon zwemwater hebben met zicht op de bergtoppen van het Lagoraigebergte. Valsugana ver weg? Nee, snel en makkelijk te bereiken, ca 1000 km vanaf Utrecht en vliegen kun je op Verona of Venetië.

www.visitvalsugana.it

Neem een duik in warm en waterrijk Valsugana

In het groene hart van de vallei liggen de meren van Levico en Caldonazzo 

Ontdek Valsugana

Hier voel je de fijne mix tussen de Dolomieten en het mediterrane klimaat. De nachten zijn niet te warm en overdag kun je iets ondernemen.

Probeer het suppen (stand up paddle)… staand op een groot surfboard heerlijk peddelen over het water. Watersportcentra geven tips of lessen en verhuren materiaal (surfen, zeilen, kanovaren, waterskiën).

Elke week worden er activiteiten op het water, in het dal en in de bergen georganiseerd. Probeer het mountainbiken eens uit en heb je geen fiets meegenomen, dan zijn deze volop te huur (ook e-bikes).  Profiteer ook van het prachtige 80km lange fietspad door de vallei, zonder grote hoogteverschillen. Een mooie route langs dorpen, kastelen en boomgaarden.

DE HOOGTE IN

De bergen rondom de meren dagen uit tot een mooie bergwandeling. Er zijn eenvoudige wandelingen, evenals door het kunst- en natuurpark Arte Sella met bijzondere kunstwerken van natuurlijke materialen, gemaakt door internationale artiesten.

Hogerop is Pizz di Levico een aanrader, goed te bereiken vanaf de Vezzena hoogvlakte. Binnen 2 uur sta je op de top waar overblijfselen van een fort uit OI staan en je een adembenemend uitzicht hebt over de meren en het Lagoraigebergte.

Stop op de terugweg bij één van de vele “malga’s” (bergboerderijen) en proef de lokale producten waaronder de smakelijke Vezzena kaas. Kinderen kunnen op zoek naar alle dieren en je kunt er zelfs een koe adopteren!

Stop op de terugweg bij één van de vele “malga’s” (bergboerderijen) en proef de lokale producten waaronder de smakelijke Vezzena kaas. Kinderen kunnen op zoek naar alle dieren en je kunt er zelfs een koe adopteren!

Ontspannen

Heerlijk ontspannen, kun je op 1 van de 12 campings rondom de meren en in het Lagoraigebergte, danwel in de vele appartementen, ook bij de boer (agriturismo) en in de hotels met keuze uit eenvoudig tot luxe. . Bekijk accommodaties

Puur genieten is een aperitief aan het water om daarna lekker te eten. De traditionele gerechten zijn divers met voornamelijk lokale ingrediënten, een pizza of pasta ontbreekt nooit op het menu net als de wijnen uit de streek!

Meer informatie

www.visitvalsugana.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button