De markenNieuwsVakantie

Vakantie in De Marken

Door: Marianne Moerdijk van Italianresidence.nl

De nog niet door het massa toerisme ontdekte regio De Marken (Le Marche in het Italiaans) heeft echt alles, middeleeuwse plaatsjes zoals Ascoli Piceno waar de tijd stil lijkt te staan, de truffelstad Aqualanga en de prachtige kunststad Urbino. Maar de Marken heeft ook een prachtige kuststrook net onder Rimini gelegen met schitterende brede, niet al te drukke zandstranden en leuke plaatsjes zoals San Benedetto del Tronto en Fano.

Natuur

gola-del-furlo-lg
Gola del Furlo

Het mooiste is toch wel de schitterende, afwisselende natuur met prachtige glooiende heuvels en vergezichten, enorme bergen en schitterende natuurparken zoals het Parco Nazionale bij de Monte Sibilini bergen. Breng ook een bezoek aan de Grotte di Frassasi en de Gola di Furlo. Stuk voor stuk plekjes die de moeite waard zijn.

Er is nog veel meer te doen in de Marken, zoals het hele jaar door truffels zoeken. Vraag ons naar de mogelijkheden om met Giorgio Remedia en Kiki de truffelhond deze prachtige ervaring te beleven, met aansluitend een overheerlijke truffellunch.

truffel
Truffels zoeken

Ook voor de sportieve toerist is er genoeg te beleven, zoals wandelen, parasailen, paardrijden en mountainbiken.
Maar vooral het eten in de Marche is de moeite waard en zeer betaalbaar en heerlijk, zie ook de blog desmaakvanitalianresidence.nl met heerlijke recepten uit deze regio, zoals de Tagliatelle al Ragu di Cinghiale, die ik kreeg van een lokale chef.

Mijn aanrader: ga in 2015 eens naar de Marken. Hier vind je alles: zon, zee, cultuur, de mooiste natuur en de leukste plaatsjes. Elke deel van deze regio is anders, maar overal even mooi. Persoonlijk vind ik dit het mooiste stukje Italië. Ik help u graag uw droomvakantie in deze regio te vinden, ik ken elk huis persoonlijk en ook de regio heel goed.
Interesse in deze regio? Mail naar mariannemoerdijk@italianresidence.nl of kijk op www.italianresidence.nl

Italian Residence is een internet reisbureau, met de snelheid van de toekomst maar met de service en aandacht uit het verleden. Zie hier reacties van tevreden klanten die u voorgingen

italianresidence.nl/reacties-klanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button