Nieuws

Vacature: Correspondent RTL Italië

Anouk Boone stopt als correspondent voor RTL Nieuws in Italië. Er is dus een vacature vrij voor een van mooiste banen in de journalistiek. Iets voor jou?

Een van de mooiste posten in medialand noemt Anouk het zelf. Drieënhalf wervelende jaren zoals ze het zelf omschrijft stond ze voor de schermen vanuit Rome. Ze gaat schrijvend verder alleen hoe verklapt ze nog niet. Anouk laat een geweldige baan achter en wij zijn benieuwd wie de uitdaging nu aangaat. Diegene moet in ieder geval in staat zijn in staat om zelfstandig boeiende, relevante en visuele verhalen voor zowel online als tv te bedenken en te produceren. Dit lezen we in de vacature op de website van RTL. De standplaats is Rome, maar je reist het hele land door om verhalen te maken. Het is belangrijk dat je Italië goed kent en de taal spreekt en tegenwoordig moet je als journalist als het even kan zelf te draaien en monteren. Kan je dit? Dan is hier de vacature.

In 2020 volgde Anouk Eveline Rethmeier op. Boone studeerde journalistiek in Rotterdam en woonde en werkte eerder in Italië. Zo was ze coördinator bij het luxe lifestylemerk Stefano Ricci en pr-medewerker bij modeketen Brunello Cucinelli.

NOS

De Belgische Heleen D’Haens is nog steeds correspondent Italië voor NOS maar dat zal naar onze verwachting nog maar een jaartje zijn. Ze begon in 2021 en de omroep wil in principe dat correspondenten om de vier jaar verkassen.

Vacature: Correspondent RTL Italië
Anouk in Venetië. (foto: Anouk Boone)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button