ApuliëNieuwsRegio'sVakantie

Unieke vakantieadresjes in Puglia

Eliza van reisorganisatie Eliza was here gaat in het Middellandse Zeegebied op zoek naar de meest unieke vakantieadresjes, ver weg van de massa. Onlangs heeft ze Puglia, een pittoreske regio in Italië, aan het aanbod toegevoegd. En ze neemt je graag mee!

Eliza: “In de hak van de Italiaanse laars stuitte ik op de regio Puglia. Toen mijn goede vriend Mario mij vroeg of ik eens in een authentieke trullo wilde slapen, twijfelde ik geen moment. Hij nam me mee naar Il Palmento en hier keek ik mijn ogen uit. Een mooi aangelegde tuin, een uitnodigend zwembad, en overal staken kegelvormige torentjes bovenuit. Eigenaar Marcello vertelde vol trots dat deze trulli al in 1500 zijn gebouwd. En slapen kun je er heerlijk!

Il Palmento
Il Palmento

Perfecte balans tussen historie en comfort

De volgende dag liet Mario mij de rest van de Puglia zien. We reden langs sprookjesachtige dorpjes, indrukwekkende kastelen en uitgestrekte wijngaarden. In het “witte stadje” Ostuni wandelden we via kronkelende paadjes en langs schattige pleintjes helemaal tot aan de top van de heuvel. Vanaf hier keken we uit over de omliggende bergen en in de verte zagen we de zee vrolijk onder ons schitteren.

Vlakbij Ostuni kwamen we uit bij een ander bijzonder adresje, La Sommità Relais. De historische stenen muren geven het geheel een authentiek tintje, maar toch zijn de kamers van alle luxe voorzien. Vanaf het terras heb je hier prachtig uitzicht over de vallei en de witte stadsmuren van Ostuni. In het bijbehorende restaurant heb ik van de lekkerste Italiaanse gerechten geproefd. Een lokaal wijntje mocht hierbij natuurlijk niet ontbreken!”

La Sommità Relais
La Sommità Relais

Eliza was here

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf. Eliza was here is specialist in het ontdekken van unieke en kleinschalige vakantieadresjes in het Middellandse Zeegebied. Weg van de massa, zodat je in alle rust kunt genieten.

Boek je een vliegvakantie op elizawashere.nl, dan is een huurauto altijd inclusief. Niet die bus in, maar met je eigen auto op zoek naar je vakantieadresje. Naast het aanbod van vliegvakanties, biedt Eliza was here ook autovakanties aan naar een aantal Zuid-Europese bestemmingen.

La Sommità Relais
La Sommità Relais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button