Italië Evenement 2016NieuwsPizzaSmaken

Bijzondere Pizzaworkshop met kampioen Antonino Esposito

Voor de echte liefhebbers is dit een unieke buitenkans, pizza-les van een van de beste bakkers ter wereld. Het kan tijdens de 13e editie van het Italië Evenement in Haarzuilens, 20-22 mei 2016.

Il grande Chef della pizza wordt hij in Italië genoemd, Antonino Esposito. Hij gaf TV-optredens en schreef boeken maar het belangrijkst zijn natuurlijk de prestaties tijdens de internationale pizzakampioenschappen waar hij altijd in de top eindigde.

Het is dus zeker niet de eerste de beste pizzaiolo die speciaal voor het evenement naar Nederland komt. De 47-jarige Esposito, geboren in Sorrento, zet zich al jaren in om een uniek product als de pizza te promoten, maar dan wel het origineel. Esposito: “Ik ben een Scugnizzo, een straatjongen, die zich naar boven heeft weten te worstelen. Door het vak te leren en kennis te ‘stelen’ van de grote, oude leermeesters in dit vak. Op die manier kan ik met hen de traditie van dit prachtige product doorgeven aan de volgende generaties.” Esposito doet nooit concessies aan het gebruik van de oorspronkelijke ingrediënten.

Tijdens de derde editie van de Campionato della Pizza met houtgestookte ovens is de meester aanwezig voor een ‘meet & greet’, maar hij op zaterdag 21 en zondag 22 mei geeft hij ook enkele workshops. Mis dit dus niet! De workshops beginnen na 13.00 uur.

Meer info over Antonino Esposito: www.antoninoesposito.it

pizzakampioen2015-1
Voor de derde keer wordt het open Nederlands Pizzakampioenschap tijdens het Italië Evenement georganiseerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button