Italië Evenement 2016Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Unieke optredens in Haarzuilens

Nergens hoor je zoveel Italiaanse muziek als tijdens het Italië Evenement in Haarzuilens. Ook dit jaar zijn er weer tal van optredens van verschillende artiesten en genres. Klassiek, jazz of pop; de diverse podia bieden een breed programma met een paar zeer speciale acts.

Misschien niet geheel toevallig komen dit jaar veel bands uit Bologna. Deze stad met oudste universiteit van Europa is het thuis van vele studenten die zich graag muzikaal uiten. Dat doen ze ook vaak met een politieke boodschap die doorgaans ‘links’ is gekleurd.

gerardo_balestrieri-300x300Een aantal artiesten is voor het eerst in Nederland te zien en komt speciaal voor het evenement over. Erg bijzonder is bijvoorbeeld het optreden van Gerardo Balestrieri. De bekende Italiaanse singer-songwriter, multi-instrumentalist en performer doet Nederland aan voor een reeks concerten en maakt ook een stop in de tuinen van Kasteel de Haar. Eerder gaf hij concerten verspreid in Europa en maakte hij een lange tour door Californië. Inmiddels heeft Balestrieri vier albums op zijn naam staan en won hij verschillende muziekprijzen. Tijdens het evenement presenteert hij het nieuwe album Canzoni Nascoste.

 

Stefano Fucilistefanofucili_italianpop

Stefano Fucili komt ook speciaal om zijn album te presenteren. Stefano is een songwriter uit Bologna die inspiratie gevonden heeft in de muziek van zijn beroemde stadsgenoot Lucio Dalla. Op zaterdag 22 mei zal hij optreden bij het hoofdpodium en de fans kunnen daar eindelijk genieten van verschillende nummers uit zijn nieuwste album, waarin de hit Ti Sento, maar ook Vita Libera, Peter Pan, Tristano en Isotta. De muziek ken je misschien al van de Ti Sento sieraden.

 

 

Spacca Il Silenzio

spaccailsilenzio-300x234Deze band kent zijn oorsprong in Campanië, maar is muzikaal geboren in de stad Bologna, de stad van een van Italië grootste tekstschrijvers en zanger Lucio Dalla, inspirator voor deze groep. Twee broers, Luigi en Feliciano Grella, en de drummer Cristiano Delfino vormen de vaste spelers van de pop-rock band Spaccailsilenzio (Breek-de-Stilte, red.). Hun muzikale kwaliteiten verschuilen zich in het gevoel die liever zonder versterking ten gehore willen brengen, al zal dit tijdens het evenement wel noodzakelijk zijn gezien de grote ruimte en podium waar zij zullen spelen.

Fratelli Marelli

fratelliNog een band uit Bologna is Fratelli Marelli. Het toeval bracht deze drie jonge mannen bij elkaar. Het zijn allen neven van enkele orkestmuzikanten van het Jazz-Orkest “Tumbuctu” dat in de jaren ’30 in Italië zeer beroemd was. Al vanaf het hun ontstaan zijn zij op zoek gegaan naar de ware muzikale oorsprong van het repertoire van hun “opa’s”. Deze hebben zijn weten aan te passen naar hun eigen stijl en wijze van spelen. De band treedt ook vaak a capella op. Bekijk het programma goed want de mannen zijn echt een plezier om naar te luisteren.

The Fellinis

TheFellinis_resize-300x129The Fellini’s is een veelzijdige coverband van Italiaanse musici die hun sporen hebben verdiend in de internationale scène. Zij zingen de mooiste en bekendste Italiaanse liederen en staan garant voor een onvergetelijke optreden. Alles wordt live gespeeld en gezongen!

Canti Vaganti

canti2Wat waren we vorig jaar onder de indruk van Canti Vaganti. Rasartiesten zijn het en gelukkig komen ze dit jaar weer. Ze maken intiem muziektheater, wereldmuziek en cabaret. Het gezelschap is opgericht door de Italiaan Bruno Gullo en de Nederlandse Kateleine van der Maas.

 

 

 

 

Angelo Indaco

angeloDe huisartiest kent u natuurlijk al lang als u vaker de Italiaanse dagen in Haarzuilens bezoekt. Angelo Indaco groeide op in La Bella Italia en van jongs af aan is de muziek zijn grote passie. Door zijn jarenlange ervaring op feesten en evenementen verstaat Angelo het vak van entertainer als geen ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button